Az alakor búza fogyasztási szokásainak vizsgálata

Gere Henriett (2023) Az alakor búza fogyasztási szokásainak vizsgálata. Külkereskedelmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of nyilatkozatos záródolgozat.pdf] PDF
nyilatkozatos záródolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Gere Henriett.pdf] PDF
Gere Henriett.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (215kB)

Absztrakt (kivonat)

<p dir="ltr" style="text-align:left;">Dolgozatomban&nbsp;<span style="font-size:1rem;">megismertem, hogy az alakor búza beltartalmi értékei magasabbak, mint az őszi búzáé. A fenntarthatóbb termesztési módok és a természetesebb eredetű élelmiszerek igényének felbukkanásával újra elkezdték termeszteni ezt a feledésbe merült búzafajtát. Azokon a területeken, ahol ökológiai gazdálkodást folytatnak kitűnő választás, ugyanis kifejezetten nem szereti a növényvédőszeres kezelést. Az emberiség első gabonái közt szerepeltetik, ezáltal hangsúlyos szerepe volt a táplálkozásban is. A gluténérzékenység egyre gyakoribbá válásával kapcsolatban is megoldást nyújthat ez a búzaféle, mivel alfa-gliadint nem tartalmaz.</span></p><p></p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Marketing Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Dr. Rimóczi Csilla
Belső
Adj.dr-i fok; Marketing Tanszék; KKK

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: alakor, búza, indoor eszközök, kvantitatív módszerek, Likert skála, tésztagyártás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Szep. 07. 14:26
Utolsó módosítás: 2023. Szep. 07. 14:26

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet