Gere Henriett (2023) Az alakor búza fogyasztási szokásainak vizsgálata. Külkereskedelmi Kar. (Kéziratban)
PDF
nyilatkozatos záródolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Gere Henriett.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (215kB) |
Absztrakt (kivonat)
<p dir="ltr" style="text-align:left;">Dolgozatomban <span style="font-size:1rem;">megismertem, hogy az alakor búza beltartalmi értékei magasabbak, mint az őszi búzáé. A fenntarthatóbb termesztési módok és a természetesebb eredetű élelmiszerek igényének felbukkanásával újra elkezdték termeszteni ezt a feledésbe merült búzafajtát. Azokon a területeken, ahol ökológiai gazdálkodást folytatnak kitűnő választás, ugyanis kifejezetten nem szereti a növényvédőszeres kezelést. Az emberiség első gabonái közt szerepeltetik, ezáltal hangsúlyos szerepe volt a táplálkozásban is. A gluténérzékenység egyre gyakoribbá válásával kapcsolatban is megoldást nyújthat ez a búzaféle, mivel alfa-gliadint nem tartalmaz.</span></p><p></p>
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Tanszék
Marketing Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Konzulens(ek)
Mű típusa: | projektmunka |
---|---|
Kulcsszavak: | alakor, búza, indoor eszközök, kvantitatív módszerek, Likert skála, tésztagyártás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Szep. 07. 14:26 |
Utolsó módosítás: | 2023. Szep. 07. 14:26 |
Actions (login required)
Tétel nézet |