Gere Henriett (2023) Az alakor búza fogyasztási szokásainak vizsgálata. Külkereskedelmi Kar. (Kéziratban)
| 
              
PDF
 nyilatkozatos záródolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB)  | 
          |
| 
              
PDF
 Gere Henriett.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (215kB)  | 
          
Absztrakt (kivonat)
Dolgozatombanmegismertem, hogy az alakor búza beltartalmi értékeimagasabbak, mint az őszi búzáé. A fenntarthatóbb termesztési módok és atermészetesebb eredetű élelmiszerek igényének felbukkanásával újra elkezdtéktermeszteni ezt a feledésbe merült búzafajtát. Azokon a területeken, aholökológiai gazdálkodást folytatnak kitűnő választás, ugyanis kifejezetten nemszereti a növényvédőszeres kezelést. Az emberiség első gabonái köztszerepeltetik, ezáltal hangsúlyos szerepe volt a táplálkozásban is. Agluténérzékenység egyre gyakoribbá válásával kapcsolatban is megoldást nyújthatez a búzaféle, mivel alfa-gliadint nem tartalmaz.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Tanszék
Marketing Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
| Mű típusa: | projektmunka | 
|---|---|
| Kulcsszavak: | alakor, búza, indoor eszközök, kvantitatív módszerek, Likert skála, tésztagyártás | 
| SWORD Depositor: | User Archive | 
| Felhasználói azonosító szám (ID): | User Archive | 
| Rekord készítés dátuma: | 2023. Szep. 07. 14:26 | 
| Utolsó módosítás: | 2023. Szep. 07. 14:26 | 
Actions (login required)
![]()  | 
        Tétel nézet | 
        
        
