Az alakor búza fogyasztási szokásainak vizsgálata

Gere Henriett (2023) Az alakor búza fogyasztási szokásainak vizsgálata. Külkereskedelmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of nyilatkozatos záródolgozat.pdf] PDF
nyilatkozatos záródolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Gere Henriett.pdf] PDF
Gere Henriett.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (215kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatombanmegismertem, hogy az alakor búza beltartalmi értékeimagasabbak, mint az őszi búzáé. A fenntarthatóbb termesztési módok és atermészetesebb eredetű élelmiszerek igényének felbukkanásával újra elkezdtéktermeszteni ezt a feledésbe merült búzafajtát. Azokon a területeken, aholökológiai gazdálkodást folytatnak kitűnő választás, ugyanis kifejezetten nemszereti a növényvédőszeres kezelést. Az emberiség első gabonái köztszerepeltetik, ezáltal hangsúlyos szerepe volt a táplálkozásban is. Agluténérzékenység egyre gyakoribbá válásával kapcsolatban is megoldást nyújthatez a búzaféle, mivel alfa-gliadint nem tartalmaz.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Külkereskedelmi Kar

Tanszék

Marketing Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

kereskedelem és marketing

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: alakor, búza, indoor eszközök, kvantitatív módszerek, Likert skála, tésztagyártás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Szep. 07. 14:26
Utolsó módosítás: 2023. Szep. 07. 14:26

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet