Sörvacsorák

Vati Janka (2022) Sörvacsorák. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Vati_Janka_szakdolgozat.pdf] PDF
Vati_Janka_szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Kutatásom során szeretném bemutatni a kisüzemi söröket; kezdve a fajták ismertetésével, aztán a sörforradalom leírásával, majd a magyar kisüzemek helyzetének bemutatásával. Ezután áttérek az étel-ital párisításokra; annak alapjaira, szabályaira, példákon keresztüli bemutatására. Szó lesz arról is, mi az a sörkorcsolya, hogy és hogyan alakult az évek során a sör és az ételek viszonya. Bemutatom a mai trendeket a sör és a gasztronómia területén is. Végezetül pedig, dolgozatom utolsó fejezete a sörvacsorákról fog szólni; hogyan zajlik, mekkora az érdeklődés ezekre, és milyen jövőkép áll előttük? Ez egy sörfőzde és egy sörművház példáján keresztül kerül bemutatásra, aminek köszönhetően egy tisztább képet kapunk arról, mi is az a sörvacsora.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Csulak Gergely
Belső
Mesteroktató; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: gasztronómia, kisüzemek, rendezvényszervezés, sör, trend
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 07. 09:20
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 07. 09:20

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet