Vati Janka (2022) Sörvacsorák. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Vati_Janka_szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Kutatásom során szeretném bemutatni a kisüzemi söröket; kezdve a fajták ismertetésével, aztán a sörforradalom leírásával, majd a magyar kisüzemek helyzetének bemutatásával. Ezután áttérek az étel-ital párisításokra; annak alapjaira, szabályaira, példákon keresztüli bemutatására. Szó lesz arról is, mi az a sörkorcsolya, hogy és hogyan alakult az évek során a sör és az ételek viszonya. Bemutatom a mai trendeket a sör és a gasztronómia területén is. Végezetül pedig, dolgozatom utolsó fejezete a sörvacsorákról fog szólni; hogyan zajlik, mekkora az érdeklődés ezekre, és milyen jövőkép áll előttük? Ez egy sörfőzde és egy sörművház példáján keresztül kerül bemutatásra, aminek köszönhetően egy tisztább képet kapunk arról, mi is az a sörvacsora.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | gasztronómia, kisüzemek, rendezvényszervezés, sör, trend |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 07. 09:20 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 07. 09:20 |
Actions (login required)
Tétel nézet |