Gasztronómia a TikTokon

Ovics Dana Sára (2021) Gasztronómia a TikTokon. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of SZAKDOLGOZAT-OVICS-DANA-SÁRA-2021.pdf] PDF
SZAKDOLGOZAT-OVICS-DANA-SÁRA-2021.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelés_OvicsD.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelés_OvicsD.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (157kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő lap Ovics Dana Sára _JSz.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő lap Ovics Dana Sára _JSz.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (477kB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozatom a TikTokkal, és annak gasztronómiai vetületével foglalkozik. A TikTok kínai alkalmazás az utóbbi években lett felkapva, ezáltal évről évre több felhasználót tudhat magának. A szakdolgozatomban bemutatom azt, hogy milyen felhasználási adatok köthetőek ehhez az új platformhoz, emellett azt is, hogy milyen módon működik az alkalmazás. Kiemelt témám a virális ételek, amikből a legjobban ismerteket be is mutatom. Egy interjú során ismertetem azt, hogy milyen munkával jár egy ilyen gasztronómiai oldal felépítése. Sok idő és aktivitás szükséges ahhoz, hogy egy ilyen csatorna jól tudjon menni a TikTokon. A kutatásom arra a kérdésre irányult, hogy milyen mértékben jelennek meg a virális ételek a felhasználók között. TikTok felhasználókkal kitöltött kérdőív alapján megtudhattam azt a kutatásom során, hogy ennek megjelenését az befolyásolja, hogy milyen gyakran használják a platformot és, hogy érdeklődik-e a felhasználó a gasztronómia iránt. Az összes virális étel azok körében jelenik csak, meg, akik gyakran használják a TikTokot és minimálisan érdeklődnek is a gasztronómia iránt.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia
Belső
egyetemi docens; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: gasztronómia, közösségi média, receptek, Tiktok, videók
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:53
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:53

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet