Ovics Dana Sára (2021) Gasztronómia a TikTokon. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
SZAKDOLGOZAT-OVICS-DANA-SÁRA-2021.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Szakdolgozat értékelés_OvicsD.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (157kB) |
|
PDF
Szakdolgozat értékelő lap Ovics Dana Sára _JSz.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (477kB) |
Absztrakt (kivonat)
A dolgozatom a TikTokkal, és annak gasztronómiai vetületével foglalkozik. A TikTok kínai alkalmazás az utóbbi években lett felkapva, ezáltal évről évre több felhasználót tudhat magának. A szakdolgozatomban bemutatom azt, hogy milyen felhasználási adatok köthetőek ehhez az új platformhoz, emellett azt is, hogy milyen módon működik az alkalmazás. Kiemelt témám a virális ételek, amikből a legjobban ismerteket be is mutatom. Egy interjú során ismertetem azt, hogy milyen munkával jár egy ilyen gasztronómiai oldal felépítése. Sok idő és aktivitás szükséges ahhoz, hogy egy ilyen csatorna jól tudjon menni a TikTokon. A kutatásom arra a kérdésre irányult, hogy milyen mértékben jelennek meg a virális ételek a felhasználók között. TikTok felhasználókkal kitöltött kérdőív alapján megtudhattam azt a kutatásom során, hogy ennek megjelenését az befolyásolja, hogy milyen gyakran használják a platformot és, hogy érdeklődik-e a felhasználó a gasztronómia iránt. Az összes virális étel azok körében jelenik csak, meg, akik gyakran használják a TikTokot és minimálisan érdeklődnek is a gasztronómia iránt.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | gasztronómia, közösségi média, receptek, Tiktok, videók |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:53 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:53 |
Actions (login required)
Tétel nézet |