A helyi termékekre épülő vendéglátás jó példája, a Nagylaposi Birkacsárda

Bárdi Dominika Beáta (2022) A helyi termékekre épülő vendéglátás jó példája, a Nagylaposi Birkacsárda. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of YIM0AH_SZD.pdf] PDF
YIM0AH_SZD.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomban a helyi termékekre épülő vendéglátást fogom bemutatni, az alföldi Nagylaposi Birkacsárdán keresztül. Véleményem szerint témám nagyon aktuális napjainkban, hiszen egyre divatosabb helyi termékeket fogyasztani és éttermek esetében is egyre nagyobb figyelmet kapnak ezen termékek.  Bemutatom az Alföldön tevékenykedő helyi termelőket és termékeiket, értékesítési lehetőségeiket és az étterem kínálatát is ismertetem. Dolgozatomban foglalkozok a családi vállalkozásokat érintő generációváltással, a családon belüli munkamegosztással és a felmerülő konfliktusokkal.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hidvégi Hedvig
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: agrárgazdaság, Alföld, Dél-Alföld, Észak-Alföld, helyi termék, magyar mezőgazdaság, mezőgazdaság
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:43
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:43

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet