Bárdi Dominika Beáta (2022) A helyi termékekre épülő vendéglátás jó példája, a Nagylaposi Birkacsárda. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
YIM0AH_SZD.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatomban a helyi termékekre épülő vendéglátást fogom bemutatni, az alföldi Nagylaposi Birkacsárdán keresztül. Véleményem szerint témám nagyon aktuális napjainkban, hiszen egyre divatosabb helyi termékeket fogyasztani és éttermek esetében is egyre nagyobb figyelmet kapnak ezen termékek. Bemutatom az Alföldön tevékenykedő helyi termelőket és termékeiket, értékesítési lehetőségeiket és az étterem kínálatát is ismertetem. Dolgozatomban foglalkozok a családi vállalkozásokat érintő generációváltással, a családon belüli munkamegosztással és a felmerülő konfliktusokkal.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | agrárgazdaság, Alföld, Dél-Alföld, Észak-Alföld, helyi termék, magyar mezőgazdaság, mezőgazdaság |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:43 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:43 |
Actions (login required)
Tétel nézet |