Integráció hatásai egy szállítmányozó vállalat életében

Erős Petra Vanessza (2022) Integráció hatásai egy szállítmányozó vállalat életében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Szakdolgozat-Erős Petra.pdf] PDF
Szakdolgozat-Erős Petra.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (875kB)
[thumbnail of FOSZK_KM_ertekelolap-Eros Petra Vanessza.pdf] PDF
FOSZK_KM_ertekelolap-Eros Petra Vanessza.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (177kB)

Absztrakt (kivonat)

Szakdolgozatomat az integrációra építem fel két cégen belül, melyek közül az egyiknél lehetőségem adódott dolgozni is. Első lépésként a témám választásának indoklásával kezdek, majd mesélek a vállalatról(TNT), ahol már több mint, egy éve dolgozom. A TNT-ről egy hosszas bemutatást írtam, melyben a megalapításától kezdve, sort kerítek a szolgáltatások, illetve munkaterületek ismertetésére. Beleszőttem a dolgozatomba, hogy a gyakorlatban miként végezzük a légiszállítmányozást a cégünknél. Véleményem szerint izgalmas lehet az is, hogy miként tevékenykedünk mi a saját részlegünkön,illetve kollégáink a saját szakterületükön. Így arról is írtam néhány érdekességet. Ezután került sor az integráció bemutatására, melyet a szakdolgozatomban egy problémaforrásként viszek végig. A szakdolgozat nagy része erre az egyesülésre épül fel. Az egyesülés előzményeit követve, saját forrásból szerzett információkkal és tudással teszem színesebbé az akvizíció megjelenését. Megemlítek ebben a részben egy kibertámadást is, mely a vállalat életében egy fontos történés volt. Az egyesülés fellépése után a másik vállalatot is hosszasan elemzem. Ez a másik vállalat az amerikai FedEX cég. Írtam arról, hogy mikor alapult, milyen szolgáltatásai vannak és természetesen itt is a munkaterületekről. Bemutatom mind a két céget a megalapításuktól kezdve a szolgáltatásaikon keresztül részletesen. Következő lépésként az integráció okozta hatásokra térek ki. Melyek azok a területek (számlázási osztály, ügyfélszolgálat, pénzügy), amikre hatással volt az egyesülés és hogy ezeknek milyen következményei vannak. A következményeket is bemutatom , ilyen például, a számlázási osztály kiintegrálása Indiába, amely nehézségeket okoz számunkra hazai viszonylatokat tekintve, mert nincsen egy normálisan kiszámlázott összegünk az ügyfelek számára. A problémák bemutatása után, általam készített interjúkkal teszem érdekesebbé szakdolgozatomat. 3 osztály vezetőkével készítettem el az interjút és kértem ki a véleményüket a kialakult helyzetről. Az interjúkat elemeztem és beleírtam a szakdolgozatomba. A végére próbáltam megoldásokat találni a felmerült problémára. Olyanokat, melyek tényszerű megoldások és olyanokat is melyeket én gondolok jó ötletnek. A szakdolgozatom végét egy előző évi kimutatással és saját véleményemmel zártam. Remélem, hogy sikerült egy jól kidolgozott és érdekes szakdolgozatot kiadni kezeim közül.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

kereskedelem és marketing

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Király Éva
Belső
főiskolai docens; Kereskedelem Tanszék; KVIK

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: fuvarozás, humánerőforrás, integráció, következmény(ek), munkacsoportok, poblémamegoldás, szállítmányozás, szegmentálás, ügyfélszolgálat, vállalat vezetősége
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:42
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:42

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet