Kelemen-Madarász Nóra (2023) Tevékenységek a Natura Hill Vendégház és Étteremben. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)
PDF
Kelemen-Madarász Nóra-Projektmunka.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
|
PDF
Kelemen-Madarász Nóra-Projektmunka.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
|
PDF
Kelemen-Madarász Nóra Projektmunka bírálat_Stroh Péter.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (263kB) |
Absztrakt (kivonat)
Projektmunkám során részletesen foglalkoztam szakmai gyakorlati helyem elemzésével, a létrehozástól kezdve a Covid helyzeten át jövőképükig. Bemutattam a szálláshely különböző részeit, kitértem azok jellemzőire. Szó esett a fenntarthatóságról, ami gyakorlati helyem legfőbb egyedisége volt, az étterem Michelin ajánlásáról, valamint a hely különböző szolgáltatásairól is. Szakirodalmi szempontból turisztikai könyvek alapján ismertettem a különböző turizmushoz kapcsolódó pilléreket, bele értve a szálláshely típusokat, a turizmus eredetét, szállodai munkaköröket. Kvalitatív és kvantitatív kutatási módszert egyaránt felhasználtam. A Hipotéziseket, melyeket előre meghatároztam válaszokat kaptak. Bemutattam online kérdőívem alapján az emberek Turisztikai célú utazásainak szempontjait, az ezekhez kapcsolódó hipotéziseimet. A szálláshely tulajdonosával készített mélyinterjút is elemeztem, ami segített jobban bele látni a tevékenységekbe vezetői szempontból.Azt gondolom, hogy elértem projektmunkám célját, hiszen sikerült felfednem az emberekre jellemző utazási szokásokat, összekapcsolva ezeket az általam választott gyakorlati hely jellemzőivel. Felfedtem, hogy az emberek nagy százaléka svédasztalos és félpanziós szálláshelyre foglal szívesebben, leginkább családjukkal utaznak, kikapcsolódás a fő céljuk, legtöbbször szállodába foglalnak, a Spa szolgáltatás fontos számukra, a masszázs pedig kevésbé.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | projektmunka |
---|---|
Kulcsszavak: | gasztronómia, környezetvédelem, szállodaipar, turizmus, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:36 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:36 |
Actions (login required)
Tétel nézet |