Buzár Patrik Gábor (2023) Fluktuáció vizsgálata a vendéglátó szektorban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
szakdolgozat_buzar_patrik_végleges.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Értékelőlap Buzár Patrik.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (65kB) |
|
PDF
Szakdolgozat értékelő lap_külső_2023 Buzár Patrik Gábor.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (109kB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom a Magyarországon a munkaerőfluktuációját vizsgálaja, amely egy nagyon összetett terület. Kezdve onnan, hogymeg kell ismerünk mi motiválja általánosságban a munkavállalókat, illetveszükséges egyénenként is megvizsgálunk ezt a területet. Elmondható, hogy Magyarországon a lakosság foglalkoztatottsága és amunkanélküliség nagyon kiemelkedően jó helyzetben az Európai Unió többiországához képest. Viszont bérek szempontjából, még mindig nem üti meg azeurópai színvonalat a magyar emberek fizetése és ez hatványozottan igaz aturizmus-vendéglátás szektorra, ahol a bérek mértéke a magyarországi bruttó átlagbér2/3-ára tehető.Anagymértékű fluktuáció komoly hatást gyakorolhat a vállalkozások működésére, okozhatkomoly szervezeti és anyagi problémákat is.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | fluktuáció, foglalkoztatás, koronavírus-járvány (COVID-19), munkamotiváció, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:36 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:36 |
Actions (login required)
Tétel nézet |