Gulyás Panna Franciska (2023) Esküvők fenntarthatóságával kapcsolatos fogyasztói attitűdök és motivációk. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Esküvők fenntarthatóságával kapcsolatos fogyasztói attitűdök és motivációk.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Gulyás Panna Franciska_opponens_Boros Kitti.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (152kB) |
|
PDF
Gulyás Panna konzulensi Hegedüs Sára BSc(BA) - bírálati lap új.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (295kB) |
Absztrakt (kivonat)
Magyarországon a fenntartható rendezvények egyre fontosabbak lesznek, ahol mind az esemény szervezői, mind a résztvevők azon igyekeznek, hogy minimalizálják a környezeti hatásokat és fenntartható módon szervezzék meg az eseményt. Az igény a fenntartható rendezvényekre folyamatosan nő. Az események során a szervezők figyelnek az energiafelhasználásra, az anyagok újrahasznosítására, a hulladékcsökkentésre és a közlekedési igények minimalizálására. Azonban a társadalmi hatások is fontosak. A szervezők az inkluzivitásra és mindenki számára való hozzáférhetőségre törekszenek. Emellett fontos szerepet kap a helyi gazdaság támogatása is. A fenntartható események során a szervezők ügyelnek arra, hogy a gazdasági hatások pozitívak legyenek. Ez azt jelenti, hogy az eseménynek pozitív hatása legyen a helyi gazdaságra, és hogy gazdaságilag fenntartható módon működjön.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | attitűd, esküvő, fenntarthatóság, környezettudatosság, rendezvényszervezés |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:35 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:35 |
Actions (login required)
Tétel nézet |