A fenntarthatóság megjelenése a gasztronómiában

Nagy Eszter (2023) A fenntarthatóság megjelenése a gasztronómiában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Nagy_Eszter_LEMSJ3_Szakdolgozat_2023_A fenntarthatóság megjelenése a gasztronómiában.pdf] PDF
Nagy_Eszter_LEMSJ3_Szakdolgozat_2023_A fenntarthatóság megjelenése a gasztronómiában.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (983kB)
[thumbnail of Nagy_Eszter_Biralat_BKB_2023.pdf] PDF
Nagy_Eszter_Biralat_BKB_2023.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (288kB)
[thumbnail of BA bírálati lap_nagyeszter.pdf] PDF
BA bírálati lap_nagyeszter.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (277kB)

Absztrakt (kivonat)

<p dir="ltr">Az utóbbi években egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a gasztronómiában a&nbsp;<span style="font-size: 1rem;">fenntarthatóság iránt, különös tekintettel a helyi és szezonális alapanyagok használatára, az&nbsp;</span><span style="font-size: 1rem;">élelmiszerpazarlás csökkentésére és a környezeti hatás minimalizálására. Magyarország sem&nbsp;</span><span style="font-size: 1rem;">kivétel e tendencia alól, és a gasztronómia fenntarthatóságának megjelenése az egész&nbsp;</span><span style="font-size: 1rem;">országban megfigyelhető. Célom, hogy megvizsgáljam azokat a különféle módszereket,&nbsp;</span><span style="font-size: 1rem;">amelyekkel a fenntarthatóság fontos tényezővé válhat a magyar gasztronómiában, valamint a&nbsp;</span><span style="font-size: 1rem;">fennmaradó kihívásokban.&nbsp;</span>Alapvetően úgy gondolom az, hogy fontos&nbsp;<span style="font-size: 1rem;">e a fenntarthatóságra időt és energiát&nbsp;</span><span style="font-size: 1rem;">fordítani a gasztronómiával foglalkozó szférában, abszolút egyértelmű. Igen. De hogy&nbsp;</span><span style="font-size: 1rem;">ismerjük-e jelen napjainkban a minket körölvevő fenntarthatósági kezdeményezések jórészét?&nbsp;</span>Úgy érzem, a társadalomban&nbsp;<span style="font-size: 1rem;">nagyfokú igény van a változásra és a tudás megszerzésére , de ezzel párhuzamosan nagyobb a&nbsp;</span><span style="font-size: 1rem;">vágyakozás arra, hogy előbbit valaki más tegye meg helyettünk. Egészen pontosan inkább&nbsp;</span><span style="font-size: 1rem;">úgy gondolom, sokan még úgy élik a mindennapjaikat, hogy kezdenek tisztában lenni a&nbsp;</span><span style="font-size: 1rem;">környezetünkre mért káros hatások jelentőségével, azok létező problematikájával , de mindig&nbsp;</span><span style="font-size: 1rem;">valamire várunk , vagy igazából nem is tudjuk, hogy mi, egyénként mit tehetnénk . Nem&nbsp;</span><span style="font-size: 1rem;">vagyunk kellőképpen birtokában annak a tudásnak, ami hozzásegítene minket a megértéshez&nbsp;</span><span style="font-size: 1rem;">és ösztönözne minket a cselekvésre.</span></p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Pedagógia Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Közösségszervezés

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Benkei-Kovács Balázs
Belső
egyetemi adjunktus; Pedagógia Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: étterem, fejlődés, fenntartható fogyasztás, fenntarthatóság, gasztronómia, hatás(ok), rendezvény(ek)
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:35
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:35

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet