Nagy Eszter (2023) A fenntarthatóság megjelenése a gasztronómiában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Nagy_Eszter_LEMSJ3_Szakdolgozat_2023_A fenntarthatóság megjelenése a gasztronómiában.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (983kB) |
|
PDF
Nagy_Eszter_Biralat_BKB_2023.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (288kB) |
|
PDF
BA bírálati lap_nagyeszter.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (277kB) |
Absztrakt (kivonat)
<p dir="ltr">Az utóbbi években egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a gasztronómiában a <span style="font-size: 1rem;">fenntarthatóság iránt, különös tekintettel a helyi és szezonális alapanyagok használatára, az </span><span style="font-size: 1rem;">élelmiszerpazarlás csökkentésére és a környezeti hatás minimalizálására. Magyarország sem </span><span style="font-size: 1rem;">kivétel e tendencia alól, és a gasztronómia fenntarthatóságának megjelenése az egész </span><span style="font-size: 1rem;">országban megfigyelhető. Célom, hogy megvizsgáljam azokat a különféle módszereket, </span><span style="font-size: 1rem;">amelyekkel a fenntarthatóság fontos tényezővé válhat a magyar gasztronómiában, valamint a </span><span style="font-size: 1rem;">fennmaradó kihívásokban. </span>Alapvetően úgy gondolom az, hogy fontos <span style="font-size: 1rem;">e a fenntarthatóságra időt és energiát </span><span style="font-size: 1rem;">fordítani a gasztronómiával foglalkozó szférában, abszolút egyértelmű. Igen. De hogy </span><span style="font-size: 1rem;">ismerjük-e jelen napjainkban a minket körölvevő fenntarthatósági kezdeményezések jórészét? </span>Úgy érzem, a társadalomban <span style="font-size: 1rem;">nagyfokú igény van a változásra és a tudás megszerzésére , de ezzel párhuzamosan nagyobb a </span><span style="font-size: 1rem;">vágyakozás arra, hogy előbbit valaki más tegye meg helyettünk. Egészen pontosan inkább </span><span style="font-size: 1rem;">úgy gondolom, sokan még úgy élik a mindennapjaikat, hogy kezdenek tisztában lenni a </span><span style="font-size: 1rem;">környezetünkre mért káros hatások jelentőségével, azok létező problematikájával , de mindig </span><span style="font-size: 1rem;">valamire várunk , vagy igazából nem is tudjuk, hogy mi, egyénként mit tehetnénk . Nem </span><span style="font-size: 1rem;">vagyunk kellőképpen birtokában annak a tudásnak, ami hozzásegítene minket a megértéshez </span><span style="font-size: 1rem;">és ösztönözne minket a cselekvésre.</span></p>
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Pedagógia Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Konzulens(ek)
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | étterem, fejlődés, fenntartható fogyasztás, fenntarthatóság, gasztronómia, hatás(ok), rendezvény(ek) |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:35 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:35 |
Actions (login required)
Tétel nézet |