Nagy Eszter (2023) A fenntarthatóság megjelenése a gasztronómiában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Nagy_Eszter_LEMSJ3_Szakdolgozat_2023_A fenntarthatóság megjelenése a gasztronómiában.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (983kB) |
|
PDF
Nagy_Eszter_Biralat_BKB_2023.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (288kB) |
|
PDF
BA bírálati lap_nagyeszter.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (277kB) |
Absztrakt (kivonat)
Az utóbbi években egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a gasztronómiában afenntarthatóság iránt, különös tekintettel a helyi és szezonális alapanyagok használatára, azélelmiszerpazarlás csökkentésére és a környezeti hatás minimalizálására. Magyarország semkivétel e tendencia alól, és a gasztronómia fenntarthatóságának megjelenése az egészországban megfigyelhető. Célom, hogy megvizsgáljam azokat a különféle módszereket,amelyekkel a fenntarthatóság fontos tényezővé válhat a magyar gasztronómiában, valamint afennmaradó kihívásokban.Alapvetően úgy gondolom az, hogy fontose a fenntarthatóságra időt és energiátfordítani a gasztronómiával foglalkozó szférában, abszolút egyértelmű. Igen. De hogyismerjük-e jelen napjainkban a minket körölvevő fenntarthatósági kezdeményezések jórészét?Úgy érzem, a társadalombannagyfokú igény van a változásra és a tudás megszerzésére , de ezzel párhuzamosan nagyobb avágyakozás arra, hogy előbbit valaki más tegye meg helyettünk. Egészen pontosan inkábbúgy gondolom, sokan még úgy élik a mindennapjaikat, hogy kezdenek tisztában lenni akörnyezetünkre mért káros hatások jelentőségével, azok létező problematikájával , de mindigvalamire várunk , vagy igazából nem is tudjuk, hogy mi, egyénként mit tehetnénk . Nemvagyunk kellőképpen birtokában annak a tudásnak, ami hozzásegítene minket a megértéshezés ösztönözne minket a cselekvésre.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Pedagógia Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | étterem, fejlődés, fenntartható fogyasztás, fenntarthatóság, gasztronómia, hatás(ok), rendezvény(ek) |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:35 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:35 |
Actions (login required)
Tétel nézet |