A fenntarthatóság megjelenése a gasztronómiában

Nagy Eszter (2023) A fenntarthatóság megjelenése a gasztronómiában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Nagy_Eszter_LEMSJ3_Szakdolgozat_2023_A fenntarthatóság megjelenése a gasztronómiában.pdf] PDF
Nagy_Eszter_LEMSJ3_Szakdolgozat_2023_A fenntarthatóság megjelenése a gasztronómiában.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (983kB)
[thumbnail of Nagy_Eszter_Biralat_BKB_2023.pdf] PDF
Nagy_Eszter_Biralat_BKB_2023.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (288kB)
[thumbnail of BA bírálati lap_nagyeszter.pdf] PDF
BA bírálati lap_nagyeszter.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (277kB)

Absztrakt (kivonat)

Az utóbbi években egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a gasztronómiában afenntarthatóság iránt, különös tekintettel a helyi és szezonális alapanyagok használatára, azélelmiszerpazarlás csökkentésére és a környezeti hatás minimalizálására. Magyarország semkivétel e tendencia alól, és a gasztronómia fenntarthatóságának megjelenése az egészországban megfigyelhető. Célom, hogy megvizsgáljam azokat a különféle módszereket,amelyekkel a fenntarthatóság fontos tényezővé válhat a magyar gasztronómiában, valamint afennmaradó kihívásokban.Alapvetően úgy gondolom az, hogy fontose a fenntarthatóságra időt és energiátfordítani a gasztronómiával foglalkozó szférában, abszolút egyértelmű. Igen. De hogyismerjük-e jelen napjainkban a minket körölvevő fenntarthatósági kezdeményezések jórészét?Úgy érzem, a társadalombannagyfokú igény van a változásra és a tudás megszerzésére , de ezzel párhuzamosan nagyobb avágyakozás arra, hogy előbbit valaki más tegye meg helyettünk. Egészen pontosan inkábbúgy gondolom, sokan még úgy élik a mindennapjaikat, hogy kezdenek tisztában lenni akörnyezetünkre mért káros hatások jelentőségével, azok létező problematikájával , de mindigvalamire várunk , vagy igazából nem is tudjuk, hogy mi, egyénként mit tehetnénk . Nemvagyunk kellőképpen birtokában annak a tudásnak, ami hozzásegítene minket a megértéshezés ösztönözne minket a cselekvésre.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Pedagógia Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Közösségszervezés

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: étterem, fejlődés, fenntartható fogyasztás, fenntarthatóság, gasztronómia, hatás(ok), rendezvény(ek)
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:35
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:35

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet