McDonald's kontra kézműves hamburgerezők

Bánhegyi Zsolt István (2023) McDonald's kontra kézműves hamburgerezők. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Bánhegyi-Zsolt-István_MPRHNH.pdf] PDF
Szakdolgozat_Bánhegyi-Zsolt-István_MPRHNH.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Bánhegyi Zsolt István_opponens_Ferenczi István.pdf] PDF
Bánhegyi Zsolt István_opponens_Ferenczi István.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (68kB)
[thumbnail of Bánhegyi Zsolt István_konzulens_Hidvégi Hedvig.pdf] PDF
Bánhegyi Zsolt István_konzulens_Hidvégi Hedvig.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (145kB)

Absztrakt (kivonat)

<p dir="ltr" style="text-align: left;">A dolgozatom fő témája elsősorban a McDonald’s és a kézműves hamburgerezők összehasonlítása volt. A dolgozatom célja az volt, hogy teljes mértékben feltérképezzem a burgerek történelmét, a kézműves burgerek piacát, bemutassam a hamburgernek a komplett felépítését. A McDonald’s teljes működését, étlapját, valamint a franchise rendszereket is igyekeztem teljeskörűen bemutatni. Kutatásomat kétfelé bontottam, primer és szekunder kutatási formákat választottam. Szekunder kutatásomhoz hazai és nemzetközi folyóiratokat, hazai és nemzetközi szakirodalmakat, online cikkeket, podcast adást és egy filmet használtam fel. Primer kutatásomat kérdőíves vizsgálattal végeztem, melynek célja az volt, hogy kiderítsem a fogyasztók élményét, valamint véleményét a kézműves hamburgerekről, kézműves hamburgerezekről, illetve a McDonald’s-ról. A kutatásom végén arra az eredményre jutottam, hogy egyre népszerűbbek a kézműves burgerek és kijelenthető, hogy van rájuk piaci igény a gyorséttermek mellett.<br></p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hidvégi Hedvig
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: gyorsétel, gyorsétterem, hamburger, kézműves, McDonald's
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:34
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:34

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet