Bánhegyi Zsolt István (2023) McDonald's kontra kézműves hamburgerezők. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat_Bánhegyi-Zsolt-István_MPRHNH.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Bánhegyi Zsolt István_opponens_Ferenczi István.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (68kB) |
|
PDF
Bánhegyi Zsolt István_konzulens_Hidvégi Hedvig.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (145kB) |
Absztrakt (kivonat)
A dolgozatom fő témája elsősorban a McDonald’s és a kézműves hamburgerezők összehasonlítása volt. A dolgozatom célja az volt, hogy teljes mértékben feltérképezzem a burgerek történelmét, a kézműves burgerek piacát, bemutassam a hamburgernek a komplett felépítését. A McDonald’s teljes működését, étlapját, valamint a franchise rendszereket is igyekeztem teljeskörűen bemutatni. Kutatásomat kétfelé bontottam, primer és szekunder kutatási formákat választottam. Szekunder kutatásomhoz hazai és nemzetközi folyóiratokat, hazai és nemzetközi szakirodalmakat, online cikkeket, podcast adást és egy filmet használtam fel. Primer kutatásomat kérdőíves vizsgálattal végeztem, melynek célja az volt, hogy kiderítsem a fogyasztók élményét, valamint véleményét a kézműves hamburgerekről, kézműves hamburgerezekről, illetve a McDonald’s-ról. A kutatásom végén arra az eredményre jutottam, hogy egyre népszerűbbek a kézműves burgerek és kijelenthető, hogy van rájuk piaci igény a gyorséttermek mellett.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | gyorsétel, gyorsétterem, hamburger, kézműves, McDonald's |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:34 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:34 |
Actions (login required)
Tétel nézet |