Magyarországon élő fiatalok kevert italfogyasztási szokásai

Pálos Zoltán Péter (2023) Magyarországon élő fiatalok kevert italfogyasztási szokásai. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Pálos_Zoltán_Péter_Szakdolgozat.pdf] PDF
Pálos_Zoltán_Péter_Szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő lap Pálos Zoltán.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő lap Pálos Zoltán.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (64kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő lap_Pálos Péter Zoltán külső_2022.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő lap_Pálos Péter Zoltán külső_2022.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (102kB)

Absztrakt (kivonat)

A szakdolgozat az alkoholos kevert italokkal foglalkozik, azon belül pedig a 18-16 év közötti fiatalok kevertital-fogyasztási szokásait vizsgálja. A dolgozat első felében az olvasó betekintést nyerhet a kevert italok világába. A kevert italok történetén keresztül, a készítésükhöz szükséges eszközök és feltételeken át, fajtáik, készítésük folyamata, a Nemzetközi Bártender Szövetség, majd néhány népszerű ital nem mindennapi történetét foglalja össze. A dolgozat második fele a 18-26 éves korosztály kevert italokkal kapcsolatos hozzáállását kutatja, elemzi. A dolgozat végén összesítésre kerülnek az eredmények és megtörténik a következtetések levonása.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: fiatalok, fogyasztási szokások, kevert ital, Magyarország, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:34
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:34

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet