Thurszky Nikolett Szandra (2023) Párisi Passage Restaurant vizsgálata a luxus szemszögéből. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Párisi Passage vizsgálata a luxus szemszögéből - Thurszky Nikolett.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (588kB) |
|
PDF
Thurszky Nikolett Szandra_BSc(BA) - MSc - FOSZK bírálati lap_JDK.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (292kB) |
|
PDF
Thurszky Nikolett Szandra_opponens_Köbli Ádám.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (64kB) |
Absztrakt (kivonat)
Dolgozatom témájaként a fővám téren fekvő ötcsillagos Párisi Udvar Hotel éttermének, a Párisi Passage Restaurant luxusszolgáltatásainak a vizsgálatát választottam.Kutatásom során többek között arra kerestem a választ, hogy ez az étterem mivel nyújt többet, mint más ötcsillagos hotelek éttermei, valamint, hogy mennyire sikerült megtartaniuk az étterem régi atmoszféráját és mennyire fér össze az a modernizálódással, mely mindenhol jelen van és megfigyelhető. Mindezek mellett, hogy mennyire alkalmazkodnak a vendégek a hely által kínált luxuskörnyezethez és pompához és milyen a költési hajlandóságuk, illetve, hogy milyen arányban érkeznek az étterembe külföldi és magyar vendégek, valamint a két kutatni kívánt kérdés között van-e nagyobb számbeli eltérés. Azért is tartom érdekesnek ezt a témát, mert nem készült még sok kutatás ezen a területen, így munkám végeredményeképp olyat tudok nyújtani, mely az újdonság erejével hathat. Úgy gondolom a dolgozatban leírtak később akár egy újonnan nyíló szálloda éttermének vagy fine-dining éttermeknek is támpontot nyújthat a kezdeti szolgáltatások kialakításában, valamint abban, hogy jobban meg tudják érteni és befogadni a luxus színes és változatos meghatározását.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | csúcsgasztronómia, fine-dining, luxus, luxusszolgáltatás, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:33 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:33 |
Actions (login required)
Tétel nézet |