Párisi Passage Restaurant vizsgálata a luxus szemszögéből

Thurszky Nikolett Szandra (2023) Párisi Passage Restaurant vizsgálata a luxus szemszögéből. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Párisi Passage vizsgálata a luxus szemszögéből - Thurszky Nikolett.pdf] PDF
Párisi Passage vizsgálata a luxus szemszögéből - Thurszky Nikolett.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (588kB)
[thumbnail of Thurszky Nikolett Szandra_BSc(BA) - MSc - FOSZK bírálati lap_JDK.pdf] PDF
Thurszky Nikolett Szandra_BSc(BA) - MSc - FOSZK bírálati lap_JDK.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (292kB)
[thumbnail of Thurszky Nikolett Szandra_opponens_Köbli Ádám.pdf] PDF
Thurszky Nikolett Szandra_opponens_Köbli Ádám.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (64kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatom témájaként a fővám téren fekvő ötcsillagos Párisi Udvar Hotel éttermének, a Párisi Passage Restaurant luxusszolgáltatásainak a vizsgálatát választottam.Kutatásom során többek között arra kerestem a választ, hogy ez az étterem mivel nyújt többet, mint más ötcsillagos hotelek éttermei, valamint, hogy mennyire sikerült megtartaniuk az étterem régi atmoszféráját és mennyire fér össze az a modernizálódással, mely mindenhol jelen van és megfigyelhető. Mindezek mellett, hogy mennyire alkalmazkodnak a vendégek a hely által kínált luxuskörnyezethez és pompához és milyen a költési hajlandóságuk, illetve, hogy milyen arányban érkeznek az étterembe külföldi és magyar vendégek, valamint a két kutatni kívánt kérdés között van-e nagyobb számbeli eltérés. Azért is tartom érdekesnek ezt a témát, mert nem készült még sok kutatás ezen a területen, így munkám végeredményeképp olyat tudok nyújtani, mely az újdonság erejével hathat. Úgy gondolom a dolgozatban leírtak később akár egy újonnan nyíló szálloda éttermének vagy fine-dining éttermeknek is támpontot nyújthat a kezdeti szolgáltatások kialakításában, valamint abban, hogy jobban meg tudják érteni és befogadni a luxus színes és változatos meghatározását.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: csúcsgasztronómia, fine-dining, luxus, luxusszolgáltatás, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:33
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:33

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet