Molnár Vilmos Endre (2023) A szarvasgombák termesztése és felhasználása a hazai agro- és gasztroturizmusban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Molnár Vilmos Endre _ Szarvasgombák termesztése és felhasználása az agro és gasztroturizmusban.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
|
PDF
Molnár Vilmos Endre_Szakdolgozat értékelő lap_Szegedyné Fricz Ágnes_2023 06.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (63kB) |
|
PDF
Molnár Vilmos Endre BA bírálati lap_kn.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (278kB) |
Absztrakt (kivonat)
<p dir="ltr" style="text-align:left;"></p><p>A szarvasgombás gasztrobirtokok a magyarországi gasztronómia nagyon fontos elemét képzik és mivel a piaca még nem telített, tehát nincs elég felhasználó és termesztő így érdemes, talán még ajánlott is szarvasgombás gasztrobirtok nyitásában gondolkodni a vállalkozó fiatalok szemszögét tekintve, mivel nem csak gazdaságilag térülhet meg, de hozzáadott értéket is képvisel főleg, ha fine-dinning színvonalú szolgáltatás is párosul a termesztéshez. <span style="font-size:1rem;">A magyar agro- és gasztroturizmus fejlődése szemmel is jól látható a mezőgazdasági városok meglátogatása alatt, a gasztronómia és a falusi turizmus is jó irányba fejlődik különösen annak tekintetében, hogy Magyarország szarvasgomba termésének ne csak az 5% legyen felhasználva a hazai éttermek és vendéglátóhelyeken, hanem ez a szám akár elérje a 15-20%-ot rövid időn belül. A kutatás rámutat arra, hogy Magyarország alkalmas a trifla ültetvények indítására és használatára, illetve rámutat arra is, hogy megéri beruházni és kivárni az ültetvények termési idejét, mert hosszú évekig, nagy bevételt generálhat a gombák legértékesebbje, ha megfelelő körülményeket biztosít a beruházó a gomba számára.</span></p><br><p></p><br><p></p>
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Konzulens(ek)
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | étkezési kultúra, falusi turizmus, gasztronómia, kultúra, turizmus, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:33 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:33 |
Actions (login required)
Tétel nézet |