A szarvasgombák termesztése és felhasználása a hazai agro- és gasztroturizmusban

Molnár Vilmos Endre (2023) A szarvasgombák termesztése és felhasználása a hazai agro- és gasztroturizmusban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Molnár Vilmos Endre _ Szarvasgombák termesztése és felhasználása az agro és gasztroturizmusban.pdf] PDF
Molnár Vilmos Endre _ Szarvasgombák termesztése és felhasználása az agro és gasztroturizmusban.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)
[thumbnail of Molnár Vilmos Endre_Szakdolgozat értékelő lap_Szegedyné Fricz Ágnes_2023 06.pdf] PDF
Molnár Vilmos Endre_Szakdolgozat értékelő lap_Szegedyné Fricz Ágnes_2023 06.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (63kB)
[thumbnail of Molnár Vilmos Endre BA bírálati lap_kn.pdf] PDF
Molnár Vilmos Endre BA bírálati lap_kn.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (278kB)

Absztrakt (kivonat)

<p dir="ltr" style="text-align:left;"></p><p>A szarvasgombás gasztrobirtokok a magyarországi gasztronómia nagyon fontos elemét képzik és mivel a piaca még nem telített, tehát nincs elég felhasználó és termesztő így érdemes, talán még ajánlott is szarvasgombás gasztrobirtok nyitásában gondolkodni a vállalkozó fiatalok szemszögét tekintve, mivel nem csak gazdaságilag térülhet meg, de hozzáadott értéket is képvisel főleg, ha fine-dinning színvonalú szolgáltatás is párosul a termesztéshez.&nbsp;<span style="font-size:1rem;">A magyar agro- és gasztroturizmus fejlődése szemmel is jól látható a mezőgazdasági városok meglátogatása alatt, a gasztronómia és a falusi turizmus is jó irányba fejlődik különösen annak tekintetében, hogy Magyarország szarvasgomba termésének ne csak az 5% legyen felhasználva a hazai éttermek és vendéglátóhelyeken, hanem ez a szám akár elérje a 15-20%-ot rövid időn belül.&nbsp;A kutatás rámutat arra, hogy Magyarország alkalmas a trifla ültetvények indítására és használatára, illetve rámutat arra is, hogy megéri beruházni és kivárni az ültetvények termési idejét, mert hosszú évekig, nagy bevételt generálhat a gombák legértékesebbje, ha megfelelő körülményeket biztosít a beruházó a gomba számára.</span></p><br><p></p><br><p></p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Lugasi Andrea
Belső
főiskolai tanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: étkezési kultúra, falusi turizmus, gasztronómia, kultúra, turizmus, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:33
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:33

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet