A szarvasgombák termesztése és felhasználása a hazai agro- és gasztroturizmusban

Molnár Vilmos Endre (2023) A szarvasgombák termesztése és felhasználása a hazai agro- és gasztroturizmusban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Molnár Vilmos Endre _ Szarvasgombák termesztése és felhasználása az agro és gasztroturizmusban.pdf] PDF
Molnár Vilmos Endre _ Szarvasgombák termesztése és felhasználása az agro és gasztroturizmusban.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)
[thumbnail of Molnár Vilmos Endre_Szakdolgozat értékelő lap_Szegedyné Fricz Ágnes_2023 06.pdf] PDF
Molnár Vilmos Endre_Szakdolgozat értékelő lap_Szegedyné Fricz Ágnes_2023 06.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (63kB)
[thumbnail of Molnár Vilmos Endre BA bírálati lap_kn.pdf] PDF
Molnár Vilmos Endre BA bírálati lap_kn.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (278kB)

Absztrakt (kivonat)

A szarvasgombás gasztrobirtokok a magyarországigasztronómia nagyon fontos elemét képzik és mivel a piaca még nem telített,tehát nincs elég felhasználó és termesztő így érdemes, talán még ajánlott is szarvasgombásgasztrobirtok nyitásában gondolkodni a vállalkozó fiatalok szemszögét tekintve,mivel nem csak gazdaságilag térülhet meg, de hozzáadott értéket is képvisel főleg,ha fine-dinning színvonalú szolgáltatás is párosul a termesztéshez.A magyar agro- és gasztroturizmus fejlődése szemmel isjól látható a mezőgazdasági városok meglátogatása alatt, a gasztronómia és afalusi turizmus is jó irányba fejlődik különösen annak tekintetében, hogyMagyarország szarvasgomba termésének ne csak az 5% legyen felhasználva a hazaiéttermek és vendéglátóhelyeken, hanem ez a szám akár elérje a 15-20%-ot rövididőn belül.A kutatás rámutat arra,hogy Magyarország alkalmas a trifla ültetvények indítására és használatára,illetve rámutat arra is, hogy megéri beruházni és kivárni az ültetvényektermési idejét, mert hosszú évekig, nagy bevételt generálhat a gombáklegértékesebbje, ha megfelelő körülményeket biztosít a beruházó a gomba számára.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: étkezési kultúra, falusi turizmus, gasztronómia, kultúra, turizmus, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:33
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:33

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet