Molnár Vilmos Endre (2023) A szarvasgombák termesztése és felhasználása a hazai agro- és gasztroturizmusban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Molnár Vilmos Endre _ Szarvasgombák termesztése és felhasználása az agro és gasztroturizmusban.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
|
PDF
Molnár Vilmos Endre_Szakdolgozat értékelő lap_Szegedyné Fricz Ágnes_2023 06.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (63kB) |
|
PDF
Molnár Vilmos Endre BA bírálati lap_kn.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (278kB) |
Absztrakt (kivonat)
A szarvasgombás gasztrobirtokok a magyarországigasztronómia nagyon fontos elemét képzik és mivel a piaca még nem telített,tehát nincs elég felhasználó és termesztő így érdemes, talán még ajánlott is szarvasgombásgasztrobirtok nyitásában gondolkodni a vállalkozó fiatalok szemszögét tekintve,mivel nem csak gazdaságilag térülhet meg, de hozzáadott értéket is képvisel főleg,ha fine-dinning színvonalú szolgáltatás is párosul a termesztéshez.A magyar agro- és gasztroturizmus fejlődése szemmel isjól látható a mezőgazdasági városok meglátogatása alatt, a gasztronómia és afalusi turizmus is jó irányba fejlődik különösen annak tekintetében, hogyMagyarország szarvasgomba termésének ne csak az 5% legyen felhasználva a hazaiéttermek és vendéglátóhelyeken, hanem ez a szám akár elérje a 15-20%-ot rövididőn belül.A kutatás rámutat arra,hogy Magyarország alkalmas a trifla ültetvények indítására és használatára,illetve rámutat arra is, hogy megéri beruházni és kivárni az ültetvényektermési idejét, mert hosszú évekig, nagy bevételt generálhat a gombáklegértékesebbje, ha megfelelő körülményeket biztosít a beruházó a gomba számára.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | étkezési kultúra, falusi turizmus, gasztronómia, kultúra, turizmus, vendéglátás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:33 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:33 |
Actions (login required)
Tétel nézet |