A Schillerkopf Alpinresort Hotel Aprés-Ski rendezvényének újraélesztéséhez szükséges elemzések

Szücs András Ferenc (2023) A Schillerkopf Alpinresort Hotel Aprés-Ski rendezvényének újraélesztéséhez szükséges elemzések. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of A Schillerkopf Alpinresort Hotel Aprés-Ski rendezvényének új-raélesztéséhez szükséges elemzések.pdf] PDF
A Schillerkopf Alpinresort Hotel Aprés-Ski rendezvényének új-raélesztéséhez szükséges elemzések.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of BGE_KGY_Szakdolgozat értékelő lap_külső_2022.pdf] PDF
BGE_KGY_Szakdolgozat értékelő lap_külső_2022.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (70kB)
[thumbnail of Szücs András Ferenc BSc(BA) - MSc - FOSZK bírálati lap (1).pdf] PDF
Szücs András Ferenc BSc(BA) - MSc - FOSZK bírálati lap (1).pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (208kB)

Absztrakt (kivonat)

<p dir="ltr">2016 decemberében kerültem gyakornokként az Ausztriában található Schillerkopf Alpinresort hotelbe, ahol azóta is rendszeresen dolgozom. A hotelben 2019-ig több éven át megrendezték heti rendszerességgel az Aprés-Ski eseményt, mely nagy siker volt, és nyereséget, ismertséget biztosított a hotel számára. 2020-tól ez a rendezvénysorozat megszűnt a hotelban.</p><p dir="ltr">Szakdolgozatom megírásával célom volt a FOSZK képzésen írt projektmunkám folytatása, melyben már a Schillerkopf Alpinresort hotelt elemeztem. Korábbi dolgozatomat most azzal egészítettem ki, hogy a rendezvény újraindításához a jelenlegi körülményeknek megfelelő üzleti tervet készítettem.</p><p dir="ltr">A szakdolgozat megírásával célom volt a Schillerkopf Alpinresortban Aprés-Ski rendezvényének megszűnésének okainak feltárása és a rendezvény újraélesztése. Ez a szállodának is fontos, ismerve, hogy milyen vendégélményt biztosított a tulajdonosok véleménye szerint is az Aprés-Ski rendezvénysorozat.</p><p dir="ltr">Legfontosabb módszereim a hoteltulajdonossal készített mélyinterjú, a kérdőív a vendégek részére és a próbafőzés a tankonyhán. Kalkulációimhoz készítettem egy dinamikus Excel-táblázatot. Mivel számításaimat 2023. március 2-ai árakkal végeztem, az árváltozások alakulásával elég módosítani az adott egységárakat, várható létszámokat, és a képleteknek köszönhetően minden számított adat azonnal aktualizálódik. Így az alapanyagokból szükséges mennyiség, a költségek, várható bevételek, várható nyereség stb.</p><p dir="ltr">Összességében elmondható, hogy nyereségesen újraindítható az Aprés-Ski rendezvény a Schillerkopf Alpinresort Hotelben, amit a tulajdonosok és a vendégek is szeretettel várnak.</p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Törcsvári Zsolt István
Belső
főiskolai tanár; Üzleti Elemzés Módszertan Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: Ausztria, árképzés, kalkuláció, rendezvényszervezés, statisztikai adatelemzés, üzleti terv
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:32
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:32

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet