A koronavírus hatása a családi vállalkozásban működő kisvendéglőkre

Lepp Tamás Márk (2023) A koronavírus hatása a családi vállalkozásban működő kisvendéglőkre. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Lepp Tamás Márk végleges szakdolgozat.pdf] PDF
Lepp Tamás Márk végleges szakdolgozat.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (3MB)
[thumbnail of Bírálati lap_LeppT.pdf] PDF
Bírálati lap_LeppT.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (496kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő Lepp Tamás Márk.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő Lepp Tamás Márk.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (311kB)

Absztrakt (kivonat)

<p dir="ltr" style="text-align: left;"></p><p>Dolgozatomban arra keresem a választ, hogy a családi vállalkozásban, kevés alkalmazottal dolgozó vendéglők tulajdonosai, munkavállalói </p> <p><!--[if !supportLists]-->·&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <!--[endif]-->hogyan tudták kezelni ezt a kiszámíthatatlan ideig tartó helyzetet, </p> <p><!--[if !supportLists]-->·&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <!--[endif]-->milyen intézkedésekre kényszerültek a munkaadók a munkavállalóikkal szemben, </p> <p><!--[if !supportLists]-->·&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <!--[endif]-->milyen lehetőségeket tudtak kihasználni a túlélés érdekében, </p> <p><!--[if !supportLists]-->·&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <!--[endif]-->s mindez hogyan befolyásolta a munkaadók és a munkavállalók mentális állapotát, </p> <p><!--[if !supportLists]-->·&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <!--[endif]-->megjelent-e a kiégés, </p> <p><!--[if !supportLists]-->·&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <!--[endif]-->kényszerültek-e pályaelhagyásra, </p> <p><!--[if !supportLists]-->·&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <!--[endif]-->és a veszélyhelyzet elmúltával küszködnek-e munkaerő gondokkal.</p> <p>Kutatásomban olyan főváros környéki családi vállalkozásokat kívánok bemutatni, akik az egészségügyi veszélyhelyzethez alkalmazkodva újra gondolták tevékenységüket. Hogyan képesek talpon maradni, csökkent-e a forgalmuk, van-e megfelelő számosságú és végzettségű szakemberük, hogyan tudják megóvni mentális egészségüket, küszködnek-e a kiégéssel, alkottak-e maguknak új jövőképet, felkészültek-e arra, hogy egy ismételt veszélyhelyzethez rugalmasan tudjanak alkalmazkodni.</p><br><p></p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Dr. Fekete-Frojimovics Zsófia
Belső
egyetemi docens; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: családi vállalkozások, koronavírus-járvány (COVID-19), munkahelyi viszonyok, vendéglátás, vendéglátóipar
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:32
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:32

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet