Lepp Tamás Márk (2023) A koronavírus hatása a családi vállalkozásban működő kisvendéglőkre. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Lepp Tamás Márk végleges szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (3MB) |
|
PDF
Bírálati lap_LeppT.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (496kB) |
|
PDF
Szakdolgozat értékelő Lepp Tamás Márk.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (311kB) |
Absztrakt (kivonat)
<p dir="ltr" style="text-align: left;"></p><p>Dolgozatomban arra keresem a választ, hogy a családi vállalkozásban, kevés alkalmazottal dolgozó vendéglők tulajdonosai, munkavállalói </p> <p><!--[if !supportLists]-->· <!--[endif]-->hogyan tudták kezelni ezt a kiszámíthatatlan ideig tartó helyzetet, </p> <p><!--[if !supportLists]-->· <!--[endif]-->milyen intézkedésekre kényszerültek a munkaadók a munkavállalóikkal szemben, </p> <p><!--[if !supportLists]-->· <!--[endif]-->milyen lehetőségeket tudtak kihasználni a túlélés érdekében, </p> <p><!--[if !supportLists]-->· <!--[endif]-->s mindez hogyan befolyásolta a munkaadók és a munkavállalók mentális állapotát, </p> <p><!--[if !supportLists]-->· <!--[endif]-->megjelent-e a kiégés, </p> <p><!--[if !supportLists]-->· <!--[endif]-->kényszerültek-e pályaelhagyásra, </p> <p><!--[if !supportLists]-->· <!--[endif]-->és a veszélyhelyzet elmúltával küszködnek-e munkaerő gondokkal.</p> <p>Kutatásomban olyan főváros környéki családi vállalkozásokat kívánok bemutatni, akik az egészségügyi veszélyhelyzethez alkalmazkodva újra gondolták tevékenységüket. Hogyan képesek talpon maradni, csökkent-e a forgalmuk, van-e megfelelő számosságú és végzettségű szakemberük, hogyan tudják megóvni mentális egészségüket, küszködnek-e a kiégéssel, alkottak-e maguknak új jövőképet, felkészültek-e arra, hogy egy ismételt veszélyhelyzethez rugalmasan tudjanak alkalmazkodni.</p><br><p></p>
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Konzulens(ek)
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | családi vállalkozások, koronavírus-járvány (COVID-19), munkahelyi viszonyok, vendéglátás, vendéglátóipar |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:32 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:32 |
Actions (login required)
Tétel nézet |