Környezetvédelem és felelősségvállalás a szállodaiparban - Zöld Housekeeping

Viszoki Bernadett (2023) Környezetvédelem és felelősségvállalás a szállodaiparban - Zöld Housekeeping. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Viszoki Bernadett - Projektmunka 2023.pdf] PDF
Viszoki Bernadett - Projektmunka 2023.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)
[thumbnail of Viszoki_Bernadett_Projektmunka_konzulens_Bártfai Endre.pdf] PDF
Viszoki_Bernadett_Projektmunka_konzulens_Bártfai Endre.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (154kB)

Absztrakt (kivonat)

<p dir="ltr"><span style="font-size: 1rem;">A projektmunka témája a környezetvédelem és felelősségvállalás a szállodaiparban, különös tekintettel a Housekeeping területén.</span></p><p dir="ltr"><span style="font-size: 1rem;">Turizmus-vendéglátás szakos hallgatóként szakmai gyakorlatomat egy olyan cégnél tölthettem, mely évek óta felelősségteljes szerepet tölt be a környezetvédelemben, ily módon egy globális összefogás részese is.</span></p><p>Az Accor-Pannonia hotellánc budapesti szállodájában, a Novotel Budapest Danube alkalmazásában betekintést nyerhettem egy nemzetközileg elismert lánc tagjának életébe. Szakmai gyakorlatom során a Housekeeping területén dolgoztam, ezért dolgozatomat az erre a részlegre jellemző sajátosságok köré építettem fel. Az ott töltött idő alatt szerettem volna megtudni, hogy épül fel szervezetileg a szálloda, és testközelből érzékelni a Housekeeping szerepét egy vendéglátóhely részeként. Megfigyelhettem, mit jelent a szálloda életében a környezetvédelem, és ez hogyan valósul meg egyes programokon keresztül. Megvizsgáltam, hogyan és milyen eszközökkel tesz a szálloda ezen programok keretében a jövőért, különös tekintettel a Housekeeping területén. Többek között szerettem volna megtudni a vezetők megítélését arról, hogy milyen nehézségekbe ütközik a környezetvédelemben való részvétel, illetve ennek kivitelezése, megvalósítása. Próbáltam információt gyűjteni arról is, hogyan vélekednek a dolgozók a környezetvédelemben való részvételről és az ezzel járó változásokról, fejlesztésekről. Nem utolsó sorban pedig a vendégek észrevételeit és hozzáállását próbáltam szemügyre venni a környezetvédelem és fenntarthatóság kapcsán.</p><p>Dolgozatom első részében bemutatom az Accor Hotels szállodaláncot, majd bemutatom részletesebben a Novotel Budapest Danube szállodát. Ezt követően a környezetvédelmi vonatkozásokkal folytatom, melynek keretében ismertetem a társadalmi felelősségvállalást a Zöld Szálloda program tükrében. valamint kitérek a Planet 21 programra is. Tovább haladva ismertetem és elemzem a felmerülő kérdéseimre gyűjtött információkat, melynek keretében különböző felmérések eredményeire is kitérek.</p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Turizmus Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Bártfai Endre
Belső
óraadó tanár; Turizmus Tanszék; KVIK

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: Accor Hotels, housekeeping, környezetvédelem, szállodaipar, társadalmi felelősségvállalás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:32
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:32

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet