Balogh Klaudia Laura (2023) Thermál Hotel felújításának folyamatai. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)
PDF
pdf fájl.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Balogh Klaudia Laura_konzulens_Oláh Péter Károly.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (301kB) |
Absztrakt (kivonat)
Napjainkban a fejlesztések szükségesséváltak az egyre gyorsabban fejlődő társadalom miatt. A világ oly szinten felgyorsult, hogy lépésttartva is már egy kisebb kihívás, ha követni akarjuk a trendeket és mindiginformáltak szeretnénk lenni. Márpedig, ha nem szeretnénk lemaradniversenytársainktól vagy épp önmagunk tökélesítése a cél, akkor képességeinketfejleszteni kell. Ezesetben egy szálláshelyet nyújtó turisztikai terméknek afejlesztését, korszerűsítését fogom megvizsgálni. Munkahelyemet, a Thermál Hotel Visegrádot .Ahotel a Dunakanyar szívében helyezkedik el Budapesttől mindössze 40kilométerre, ahol erdők veszik körül, így az odautazó vendégek élvezhetik atermészetadta nyugalmatA szálloda, mint kereskedelmi szálláshely 2003 ótafolytat szállashely-szolgáltatási tevékenységet négycsillag superiorvédjeggyel. A szálloda elsőosztályúszolgálatásokat nyújt a wellness vendégeknek és az ideális környezetet keresőkonferencia résztvevők számáraProjektmunkám megírása előtt kétproblémára is rá szeretnék mutatni. Az első az egyre több szállást adóvendéglátóegységek nyitása. Itt a Dunakanyarban, Pest közelségét és a vidéknyugalmát tapasztalhatjuk Visegrádtól Esztergomig, s egyre nagyobb is az igényszálláshely tekintetében ezen a desztináción. Ennek fejében egymás hegyén-hátánépülnek is a hotelek. Az esztergomi Portobello hotel is alig 10 éve nyitotta, aGrand Hotel Esztergom lassan három éve. Az esztergomi Mediterraneo étterem isidén nyáron tervezi kinyitni új Luxory Room-nak nevezett öt csillagospanzióját. Egyre divatosabbak kezdenek lenni a dézsával, szaunával ellátottfaházak is a környéken, amelyek ugyanolyan luxust tudnak hozni, akár egy négycsillagos hotel. A Thermál Hotel Visegrádtól nem messze körülbelül 400 méterremegtalálható a félkész Hilton hotel is, bár 10 éve semmilyen érdemlegesinformációt se lehet olvasni róla. Azonban pont a hotelünkkel szemben, a régiLepencei strandról, pedig új híreket lehet olvasni, miszerint újra fog nyitnijapán fürdőkultúrával és hozzá tartozó öt csillagnak megfelelő szálláshellyel.Másik fontos probléma az volt, hogygondtalan működés mellett, hogy oldja meg a hotel a szobák, a lobby a játszóházés az étterem teljeskörű felújítását.Számomra azért fontos e téma kidolgozása,mert a fejlesztések képesek a régi, elavult dolgokat újjá, modernebbéváltoztatni, de ami a legfontosabb, hogy új életet lehelnek a dolgokba. Mindigis érdekeltek azok az új dolgok, melyektől színvonalasabbak lesznek amindennapjaink. Ilyen dolog számomra egyúj növény kihelyezése is a szobám ablakába. Egy turisztikai termék fejlesztésepedig egy monumentálisabb változás, mely az ott dolgozó személyzet munkahelyét,a vendégek ottlétét színvonalasabbá teszi. A Thermál Hotel Visegrád már több,mint három éve vált a munkahelyemmé és amikor megtudtam, hogy felújítás alá fogkerülni a hotel, azonnal tudtam, hogy az apró részleteit is majd ismerniszeretném a felújításnak és hogy majd végig szeretném követni a menetét, mertez nem egy kis munkálat, hanem egy több, mint 400 férőhelyes szállás majdnemegészének a korszerűsítése, ami rengeteg feladattal, problémával és sikerreljárhat.Ez a hely, ahol a Thermál Hotel Visegrádfekszik, sok szempontból is kedvező, hiszen Visegrádon helyezkedik el, méghozzáa Duna mentél és a Pilisi Parkerdő lábánál. Ezt az adottságot a hotel az aktívprogram lehetőségekkel ki is használta, azonban, ha a vendég a lobbyban ült,vagy a szobájában pihent, akkor nem érezhette a természet közelségét, mert egybútor sem tükrözte azt.A ,,Turisztikai termékfejlesztés”munkacímmel arra szeretném rávetíteni a figyelmet, hogy hogyan tudja egy, aszállodaiparban résztvevő a fejlesztéseket kivitelezni úgy, hogy közbenműködőképes legyen és lépést tartson a versenytársakkal. Fontos kérdés merül felarra hivatkozva, hogy miért fontos egy szálloda számára a folyamatos újítás.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | projektmunka |
---|---|
Kulcsszavak: | fejlesztés(ek), piaci termékek, szállodaipar, termékfejlesztés, vendéglátóipar |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:32 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:32 |
Actions (login required)
Tétel nézet |