Cseri Sámuel Kálmán (2023) A Budai Gesztenyés étterem elemzése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Cseri-Samuel-Budai-Gesztenyes-szakdolgozat 1.00.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
LB. 2023-06.04. CSERI SÁMUEL BÍRÁLATA.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (495kB) |
|
PDF
Szakdolgozat értékelő lap_külső_2022_ Cseri.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (48kB) |
Absztrakt (kivonat)
<p dir="ltr" style="text-align:left;">Már középiskolás korom óta foglalkoztat a gasztronómia és az éttermek világa. Számos munkahely, különböző tapasztalatok és az egyetemen kapott tudás és inspiráció után nem volt kérdés, hogy a szakdolgozatomban a vendéglátás fogja a főszerepet kapni. Természetesen témámat ennél jobban le kellett szűkítenem és így esett a választásom a Budai Gesztenyés Nagyvendéglőre, mert úgy érzem, hogy szakmailag itt fejlődtem a legtöbbet. Köszönhető ez a kiváló menedzsmentnek, akik különböző képzésekkel és oktatásokkal támogatták karrieremet és a vezető felszolgálóknak, akik nap mint nap tanítottak a szakma különböző fortélyaira, annak érdekében, hogy a tőlem telhető legjobb szolgáltatást tudjam nyújtani a vendégek számára ebben a komplex iparban, amit vendéglátásnak nevezünk. Mindig is érdekeltek a gasztronómián belüli változások, új trendek megjelenésére nyitott voltam. A már általam említett étterem tradicionális ízeken alapszik, viszont nem fél azt “újra gondolni”, a klasszikusból modernt alkotni. Ez a fajta megközelítés mindig is nagyon vonzó volt a számomra. Ezen felül a hazai borokhoz és borkultúrához való hozzáállása is példaértékű volt a számomra. Egy szóval, rengeteg motivációt szereztem az ott töltött időm alatt. Továbbá úgy gondolom, hogy érdekes és hasznos lehet bemutatni egy nagy múltú étterem történetét, amely nem mellesleg próbál talpon maradni a COVID-19, a háború és gazdasági válságban lévő legkevésbé se stabilnak mondható gazdasági környezetben.<br></p>
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Konzulens(ek)
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | desztináció, étterem, turizmus, vendéglátás, vendéglátóipar |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:31 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:31 |
Actions (login required)
Tétel nézet |