A Budai Gesztenyés étterem elemzése

Cseri Sámuel Kálmán (2023) A Budai Gesztenyés étterem elemzése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Cseri-Samuel-Budai-Gesztenyes-szakdolgozat 1.00.pdf] PDF
Cseri-Samuel-Budai-Gesztenyes-szakdolgozat 1.00.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of LB. 2023-06.04.    CSERI SÁMUEL BÍRÁLATA.pdf] PDF
LB. 2023-06.04. CSERI SÁMUEL BÍRÁLATA.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (495kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő lap_külső_2022_ Cseri.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő lap_külső_2022_ Cseri.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (48kB)

Absztrakt (kivonat)

Már középiskolás korom óta foglalkoztat a gasztronómia és az éttermek világa. Számosmunkahely, különböző tapasztalatok és az egyetemen kapott tudás és inspiráció után nem volt kérdés,hogy a szakdolgozatomban a vendéglátás fogja a főszerepet kapni.Természetesen témámat ennél jobban le kellett szűkítenem és így esett a választásom a BudaiGesztenyés Nagyvendéglőre, mert úgy érzem, hogy szakmailag itt fejlődtem a legtöbbet. Köszönhetőez a kiváló menedzsmentnek, akik különböző képzésekkel és oktatásokkal támogatták karrieremet ésa vezető felszolgálóknak, akik nap mint nap tanítottak a szakma különböző fortélyaira, annakérdekében, hogy a tőlem telhető legjobb szolgáltatást tudjam nyújtani a vendégek számára ebben akomplex iparban, amit vendéglátásnak nevezünk. Mindig is érdekeltek a gasztronómián belüliváltozások, új trendek megjelenésére nyitott voltam. A már általam említett étterem tradicionálisízeken alapszik, viszont nem fél azt “újra gondolni”, a klasszikusból modernt alkotni. Ez a fajtamegközelítés mindig is nagyon vonzó volt a számomra. Ezen felül a hazai borokhoz és borkultúráhozvaló hozzáállása is példaértékű volt a számomra. Egy szóval, rengeteg motivációt szereztem az otttöltött időm alatt. Továbbá úgy gondolom, hogy érdekes és hasznos lehet bemutatni egy nagy múltúétterem történetét, amely nem mellesleg próbál talpon maradni a COVID-19, a háború és gazdaságiválságban lévő legkevésbé se stabilnak mondható gazdasági környezetben.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: desztináció, étterem, turizmus, vendéglátás, vendéglátóipar
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:31
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:31

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet