Színek, ízek, illatok, avagy a fine dining térhódítása Magyarországon

Brizs Anna (2023) Színek, ízek, illatok, avagy a fine dining térhódítása Magyarországon. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Brizs Anna_Szakdolgozat_NLOZ09.pdf] PDF
Brizs Anna_Szakdolgozat_NLOZ09.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (887kB)
[thumbnail of Brizs Anna k.pdf] PDF
Brizs Anna k.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (107kB)
[thumbnail of BSc(BA) - Brizs Anna - bírálati lap.pdf] PDF
BSc(BA) - Brizs Anna - bírálati lap.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (210kB)

Absztrakt (kivonat)

<p dir="ltr" style="text-align: left;"></p><p><span lang="HU">Az elmúlt évtizedek alapján elmondható, hogy a vendéglátás, a gasztronómia és a bennük rejlő innovációs lehetőségek fontos szerepet játszanak Magyarország turisztikai térségeinek versenyképességében. A gasztronómia fejlesztésére érdemes nagy hangsúlyt fektetni, ugyanis a turisztikai infrastruktúra része és önálló turisztikai attrakcióként is megállja a helyét a turizmusban.</span></p> <p><span lang="HU">A gasztronómiai trendek és a fogyasztók folyamatosan változó igénye megreformálták a vendéglátást, gasztronómiát és azon belül a fine dining fejlődését.</span></p> <p><span lang="HU">Kutatásom során felmértem, hogy jelenleg holt tart a gasztronómia ezen ágazata hazánkban. Ehhez két meghatározó, sokak által ismert séf éttermét és munkásságát vettem alapul. Igyekeztem a kutatást, a feldolgozandó témát több oldalról megközelíteni, hogy egy átfogó és informatív végeredmény szülessen. Vizsgálataim során felhasználtam különböző szakirodalmakat, készítettem interjút két Michelin-csillagos séf étteremvezetőjével, ellátogattam az említett éttermekbe és végigkóstoltam a degusztációs menüsorokat, hogy széles körű képet kapjak a szervizről, a kínálatról, a személyzetről és magáról a termékről.</span></p><br><p></p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hidvégi Hedvig
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: fine dining, gasztronómia, marketing mix, vendéglátás, Vendéglátás története
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:30
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:31

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet