Brizs Anna (2023) Színek, ízek, illatok, avagy a fine dining térhódítása Magyarországon. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Brizs Anna_Szakdolgozat_NLOZ09.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (887kB) |
|
PDF
Brizs Anna k.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (107kB) |
|
PDF
BSc(BA) - Brizs Anna - bírálati lap.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (210kB) |
Absztrakt (kivonat)
<p dir="ltr" style="text-align: left;"></p><p><span lang="HU">Az elmúlt évtizedek alapján elmondható, hogy a vendéglátás, a gasztronómia és a bennük rejlő innovációs lehetőségek fontos szerepet játszanak Magyarország turisztikai térségeinek versenyképességében. A gasztronómia fejlesztésére érdemes nagy hangsúlyt fektetni, ugyanis a turisztikai infrastruktúra része és önálló turisztikai attrakcióként is megállja a helyét a turizmusban.</span></p> <p><span lang="HU">A gasztronómiai trendek és a fogyasztók folyamatosan változó igénye megreformálták a vendéglátást, gasztronómiát és azon belül a fine dining fejlődését.</span></p> <p><span lang="HU">Kutatásom során felmértem, hogy jelenleg holt tart a gasztronómia ezen ágazata hazánkban. Ehhez két meghatározó, sokak által ismert séf éttermét és munkásságát vettem alapul. Igyekeztem a kutatást, a feldolgozandó témát több oldalról megközelíteni, hogy egy átfogó és informatív végeredmény szülessen. Vizsgálataim során felhasználtam különböző szakirodalmakat, készítettem interjút két Michelin-csillagos séf étteremvezetőjével, ellátogattam az említett éttermekbe és végigkóstoltam a degusztációs menüsorokat, hogy széles körű képet kapjak a szervizről, a kínálatról, a személyzetről és magáról a termékről.</span></p><br><p></p>
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Konzulens(ek)
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | fine dining, gasztronómia, marketing mix, vendéglátás, Vendéglátás története |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:30 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:31 |
Actions (login required)
Tétel nézet |