Színek, ízek, illatok, avagy a fine dining térhódítása Magyarországon

Brizs Anna (2023) Színek, ízek, illatok, avagy a fine dining térhódítása Magyarországon. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Brizs Anna_Szakdolgozat_NLOZ09.pdf] PDF
Brizs Anna_Szakdolgozat_NLOZ09.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (887kB)
[thumbnail of Brizs Anna k.pdf] PDF
Brizs Anna k.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (107kB)
[thumbnail of BSc(BA) - Brizs Anna - bírálati lap.pdf] PDF
BSc(BA) - Brizs Anna - bírálati lap.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (210kB)

Absztrakt (kivonat)

Az elmúltévtizedek alapján elmondható, hogy a vendéglátás, a gasztronómia és a bennükrejlő innovációs lehetőségek fontos szerepet játszanak Magyarország turisztikaitérségeinek versenyképességében. A gasztronómia fejlesztésére érdemes nagyhangsúlyt fektetni, ugyanis a turisztikai infrastruktúra része és önállóturisztikai attrakcióként is megállja a helyét a turizmusban.A gasztronómiaitrendek és a fogyasztók folyamatosan változó igénye megreformálták avendéglátást, gasztronómiát és azon belül a fine dining fejlődését.Kutatásom soránfelmértem, hogy jelenleg holt tart a gasztronómia ezen ágazata hazánkban. Ehhezkét meghatározó, sokak által ismert séf éttermét és munkásságát vettem alapul.Igyekeztem a kutatást, a feldolgozandó témát több oldalról megközelíteni, hogyegy átfogó és informatív végeredmény szülessen. Vizsgálataim soránfelhasználtam különböző szakirodalmakat, készítettem interjút két Michelin-csillagos séf étteremvezetőjével, ellátogattam az említett éttermekbeés végigkóstoltam a degusztációs menüsorokat, hogy széles körű képet kapjak aszervizről, a kínálatról, a személyzetről és magáról a termékről.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: fine dining, gasztronómia, marketing mix, vendéglátás, Vendéglátás története
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:30
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:31

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet