Fauszt Márk Ede (2023) Szállodai illatterek vendégélmény dimenziója. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Fauszt_Márk_Ede_FXD88M_Szakdolgozat.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Szakdolgozat értékelő Bsc magyar_Fauszt Márk.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (143kB) |
|
PDF
Fauszt Márk_Szakdolgozat értékelő_Szalók Csilla.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (251kB) |
Absztrakt (kivonat)
<p dir="ltr" style="text-align:left;"></p><p>Napjainkban a turizmus az emberi életminőséget befolyásoló társadalmi tényezővé vált. Az emberek folyamatosan utaznak a világ különböző pontjaiba pihenés céljából. A szektor keresleti és kínálati oldala is egyre jobban bővül. Ebből a tevékenységből a szállodáknak jelentős szerep jut, hiszen fontos turizmust kiszolgáló intézmények. A 21. században folyamatos innovációt és kreativitást igényel a szállodaipar szektora, mivel egyre nagyobb a verseny a vendégekért. Ebben az iparágban a fogyasztók nagy alkupozícióval rendelkeznek, mivel a szálláshelykínálat bőséges. Ebből kifolyólag a szállodák számára az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb, hogy a vendégeket kellemes élmények érjék tartózkodásuk alatt. Ennek elérése érdekében a kereskedelmi szálláshelyeknek speciális kényelmi szolgáltatások körét szélesíteniük kell, hogy létrehozzák a vendégélmény új dimenzióját és versenyelőnyre tegyenek szert. Az illatosítás többek között egy ilyen kényelmi háttérszolgáltatás, mivel többek között egy közvetlen, interaktív komfortérzet növelésére szolgáló eszköz. A szaglás egy olyan különleges érzékszerv, mely megérdemli a szállodaipar figyelmét. Számos tulajdonsága révén megteremtheti a márkaszemélyiséget, ezáltal a márkahűség kialakításában is szerepe van, emellett fokozza a pozitív érzelmeket. Az illatmarketing jelensége a turizmus szektorában is erősödik, terjed. </p><br><p></p>
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Turizmus Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Konzulens(ek)
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | élmény, illat, szállodai tér, szállodaipar, Z generáció |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:29 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:29 |
Actions (login required)
Tétel nézet |