A Közép- magyarországi régió gasztronómiájának vizsgálata a tradicionalitás és a megújulás vonatkozásában

Merkl Máté (2023) A Közép- magyarországi régió gasztronómiájának vizsgálata a tradicionalitás és a megújulás vonatkozásában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of A Közép-magyarországi régió gasztronómiájának vizsgálata a tradicionalitás és a megújulás vonatkozásában.pdf] PDF
A Közép-magyarországi régió gasztronómiájának vizsgálata a tradicionalitás és a megújulás vonatkozásában.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)
[thumbnail of Merkl Máté k.pdf] PDF
Merkl Máté k.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (117kB)
[thumbnail of BSc(BA) - Merkl Máté - bírálati lap.pdf] PDF
BSc(BA) - Merkl Máté - bírálati lap.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (208kB)

Absztrakt (kivonat)

<p>Összegzésként úgy gondolom, hogy egy igen érdekes és egyúttal egy igen szerteágazó témát sikerült választanom és feldolgoznom.&nbsp; Egyben lehetővé tette azt, is, hogy több oldalról és több szemszögből is megtudjam közelíteni az adott témakört. Ahogy végig olvasom a teljes írást, úgy érzékelem, hogy egy meglehetősen széles területet érintettem és jártam körül. Elsőként az alapokkal, vagyis a gasztronómia fogalmával és kialakulásával, valamint a vendéglátás általánosságaival indítottam a diplomamunkámat. Szintén még tágabb értelemben összefoglaltam a magyar vendéglátás történetét. Ezt követően Budapest vendéglátói szemmel címmel foglalkoztam a fővárossal, ennek legfőbb indoka, hogy nem csak Magyarország, de a Közép- magyaroroszági régió egyik legfontosabb városa is, természetesen vendéglátás szempontból. Érintettem Budapest múltját, jelenét és jövőjét is. Majd részletesebben körbejártam magát a Közép- magyarországi régiót, figyelembe vettem, éghajlatát, domborzatát, népességét, mezőgazdaságát és nem utolsó sorban a helyben termesztett alapanyagait is. Ehhez kapcsolódva, érdekességképpen megemlítettem a lakóhelyemet Diósdot is, a Budavidéki őszibarackkal kapcsolatos történelmi háttere miatt. Ezután a két pillér, azaz a két fő téma következett: a tradicionalitás és a megújulás kérdésköre a vizsgált régióban. Itt is törekedtem arra, hogy érdekes altémákkal foglalkozzak.&nbsp; Bízom abban, és nagyon remélem, hogy az Olvasók számára is fel tudtam kelteni az érdeklődést az adott téma iránt.</p><br><p></p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hidvégi Hedvig
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: alapanyag, Budapest, megújulás, nemzetiségek, Pest megye, tradicionalitás, vendéglátás, vendéglátástörténet
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:29
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:29

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet