Merkl Máté (2023) A Közép- magyarországi régió gasztronómiájának vizsgálata a tradicionalitás és a megújulás vonatkozásában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
A Közép-magyarországi régió gasztronómiájának vizsgálata a tradicionalitás és a megújulás vonatkozásában.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
|
PDF
Merkl Máté k.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (117kB) |
|
PDF
BSc(BA) - Merkl Máté - bírálati lap.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (208kB) |
Absztrakt (kivonat)
<p>Összegzésként úgy gondolom, hogy egy igen érdekes és egyúttal egy igen szerteágazó témát sikerült választanom és feldolgoznom. Egyben lehetővé tette azt, is, hogy több oldalról és több szemszögből is megtudjam közelíteni az adott témakört. Ahogy végig olvasom a teljes írást, úgy érzékelem, hogy egy meglehetősen széles területet érintettem és jártam körül. Elsőként az alapokkal, vagyis a gasztronómia fogalmával és kialakulásával, valamint a vendéglátás általánosságaival indítottam a diplomamunkámat. Szintén még tágabb értelemben összefoglaltam a magyar vendéglátás történetét. Ezt követően Budapest vendéglátói szemmel címmel foglalkoztam a fővárossal, ennek legfőbb indoka, hogy nem csak Magyarország, de a Közép- magyaroroszági régió egyik legfontosabb városa is, természetesen vendéglátás szempontból. Érintettem Budapest múltját, jelenét és jövőjét is. Majd részletesebben körbejártam magát a Közép- magyarországi régiót, figyelembe vettem, éghajlatát, domborzatát, népességét, mezőgazdaságát és nem utolsó sorban a helyben termesztett alapanyagait is. Ehhez kapcsolódva, érdekességképpen megemlítettem a lakóhelyemet Diósdot is, a Budavidéki őszibarackkal kapcsolatos történelmi háttere miatt. Ezután a két pillér, azaz a két fő téma következett: a tradicionalitás és a megújulás kérdésköre a vizsgált régióban. Itt is törekedtem arra, hogy érdekes altémákkal foglalkozzak. Bízom abban, és nagyon remélem, hogy az Olvasók számára is fel tudtam kelteni az érdeklődést az adott téma iránt.</p><br><p></p>
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Konzulens(ek)
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | alapanyag, Budapest, megújulás, nemzetiségek, Pest megye, tradicionalitás, vendéglátás, vendéglátástörténet |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:29 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:29 |
Actions (login required)
Tétel nézet |