Merkl Máté (2023) A Közép- magyarországi régió gasztronómiájának vizsgálata a tradicionalitás és a megújulás vonatkozásában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
A Közép-magyarországi régió gasztronómiájának vizsgálata a tradicionalitás és a megújulás vonatkozásában.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
|
PDF
Merkl Máté k.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (117kB) |
|
PDF
BSc(BA) - Merkl Máté - bírálati lap.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (208kB) |
Absztrakt (kivonat)
Összegzésként úgy gondolom, hogy egy igen érdekes és egyúttal egy igenszerteágazó témát sikerült választanom és feldolgoznom. Egyben lehetővé tette azt, is, hogy többoldalról és több szemszögből is megtudjam közelíteni az adott témakört. Ahogyvégig olvasom a teljes írást, úgy érzékelem, hogy egy meglehetősen szélesterületet érintettem és jártam körül. Elsőként az alapokkal, vagyis agasztronómia fogalmával és kialakulásával, valamint a vendéglátás általánosságaivalindítottam a diplomamunkámat. Szintén még tágabb értelemben összefoglaltam amagyar vendéglátás történetét. Ezt követően Budapest vendéglátói szemmel címmelfoglalkoztam a fővárossal, ennek legfőbb indoka, hogy nem csak Magyarország, dea Közép- magyaroroszági régió egyik legfontosabb városa is, természetesenvendéglátás szempontból. Érintettem Budapest múltját, jelenét és jövőjét is. Majdrészletesebben körbejártam magát a Közép- magyarországi régiót, figyelembevettem, éghajlatát, domborzatát, népességét, mezőgazdaságát és nem utolsósorban a helyben termesztett alapanyagait is. Ehhez kapcsolódva,érdekességképpen megemlítettem a lakóhelyemet Diósdot is, a Budavidékiőszibarackkal kapcsolatos történelmi háttere miatt. Ezután a két pillér, azaz akét fő téma következett: a tradicionalitás és a megújulás kérdésköre a vizsgáltrégióban. Itt is törekedtem arra, hogy érdekes altémákkal foglalkozzak. Bízomabban, és nagyon remélem, hogy az Olvasók számára is fel tudtam kelteni azérdeklődést az adott téma iránt.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | alapanyag, Budapest, megújulás, nemzetiségek, Pest megye, tradicionalitás, vendéglátás, vendéglátástörténet |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:29 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:29 |
Actions (login required)
Tétel nézet |