Examining restaurant resilience during the energy crisis

Manhertz Gréta (2023) Examining restaurant resilience during the energy crisis. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of THESIS-Manhertz Gréta.pdf] PDF
THESIS-Manhertz Gréta.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (680kB)
[thumbnail of Primary research-Interview-Manhertz Gréta.pdf] PDF
Primary research-Interview-Manhertz Gréta.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (225kB)
[thumbnail of Primary research Survey-Manhertz Gréta.pdf] PDF
Primary research Survey-Manhertz Gréta.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (67kB)
[thumbnail of 230605_CHM_Manhertz_Gréta.pdf] PDF
230605_CHM_Manhertz_Gréta.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (61kB)
[thumbnail of Manhertz_Gréta_opponent_lakatos.pdf] PDF
Manhertz_Gréta_opponent_lakatos.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (138kB)

Absztrakt (kivonat)

This thesis investigates the resilience and adaptation strategies of the restaurant industry during the 2022 energy crisis. The study seeks to comprehend the impact of the crisis on the restaurant industry and to investigate innovative practices used by restaurants to overcome challenges. The study employs a mixed-method approach to data collection, combining interviews and surveys with restaurant owners, managers, and customers.This thesis contributes to the understanding of how the restaurant industry can improve its resilience and adapt to future crises by examining restaurant responses to the 2022 energy crisis. The findings have implications for restaurant owners, managers, policymakers, and researchers interested in food service crisis management and sustainable practices.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: crisis, energy crisis, hospitality, restaurant resilience, sustainability
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:28
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:28

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet