Bellozzo éttermek működése

Réffi Anna Dalma (2023) Bellozzo éttermek működése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of ZáródolgozatBellozzo..pdf] PDF
ZáródolgozatBellozzo..pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (900kB)
[thumbnail of Réffi Anna Dalma Projektmunka_ért.pdf] PDF
Réffi Anna Dalma Projektmunka_ért.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (138kB)

Absztrakt (kivonat)

<p dir="ltr" style="text-align: left;"></p><p>A vendéglátó egységek a vendégek ételekkel, italokkal és szállással való ellátását biztosítják. Ezek a vállalkozások a turizmus és az élelmiszeripar ágazatához tartoznak, és számos formában léteznek, mint például éttermek, kávézók, bárok, szállodák, panziók és hostelok. A vendéglátó egységek szerepe a vendégek kiszolgálása, elégedettségük biztosítása és a bevétel növelése. A működési folyamatok magukba foglalják a marketinget, az élelmiszer- és italbeszerzést, az ételek és italok elkészítését, a szállás biztosítását, a vendégfogadást és -kiszolgálást, a pénzügyi tervezést és a személyzeti menedzsmentet. A sikeres vendéglátó egységek megfelelő szolgáltatásokat, minőségi ételeket és italokat, vonzó környezetet és kiváló személyzetet biztosítanak a vendégek számára. A vendéglátóipar dinamikus, versenyképes és folyamatosan változó, így az innováció, az alkalmazkodóképesség és a minőségi szolgáltatások nyújtása kulcsfontosságú a sikerhez. Ilyen vendéglátó egység az olasz kultúrát és gasztronómiát megcélzó Bellozzo étterem is. Gyorsétteremként működik, látványkonyhával együtt. A dolgozók összhangban dolgoznak, egyforma ruhában. Minden étel egy bizonyos meghatározott sztenderd recept alapján készül. Záródolgozatom témaköre a vendéglátó egységek működésének, felépítésének, munkastruktúrájának a bemutatása a Bellozzo éttermeken keresztül. Azért emellé esett a választásom, mivel a szakmai gyakorlatomat is a cégnél töltöttem le, valamint már egy jó ideje itt dolgozom. Dolgozatomban bemutatom, hogy is épül fel egy vendéglátó egység, milyen a munkakultúra és a struktúra kialakítása. Kitérek arra, hogy is néz ki a franchise rendszer, és milyen elvárásokat támaszt egy vendéglátó egység a dolgozóival szemben. Ezeket a témákat dolgoztam ki, valamint a Bellozzo Westenden belüli egységén keresztül konkrét példákkal igazolom őket.</p><br><p></p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Gancsovné Rossi Krisztina
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: Bellozzo, franchise, munkaerő-struktúra, munkakultúra, vendéglátás, vendéglátóipar
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:28
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:28

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet