Réffi Anna Dalma (2023) Bellozzo éttermek működése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)
PDF
ZáródolgozatBellozzo..pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (900kB) |
|
PDF
Réffi Anna Dalma Projektmunka_ért.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (138kB) |
Absztrakt (kivonat)
<p dir="ltr" style="text-align: left;"></p><p>A vendéglátó egységek a vendégek ételekkel, italokkal és szállással való ellátását biztosítják. Ezek a vállalkozások a turizmus és az élelmiszeripar ágazatához tartoznak, és számos formában léteznek, mint például éttermek, kávézók, bárok, szállodák, panziók és hostelok. A vendéglátó egységek szerepe a vendégek kiszolgálása, elégedettségük biztosítása és a bevétel növelése. A működési folyamatok magukba foglalják a marketinget, az élelmiszer- és italbeszerzést, az ételek és italok elkészítését, a szállás biztosítását, a vendégfogadást és -kiszolgálást, a pénzügyi tervezést és a személyzeti menedzsmentet. A sikeres vendéglátó egységek megfelelő szolgáltatásokat, minőségi ételeket és italokat, vonzó környezetet és kiváló személyzetet biztosítanak a vendégek számára. A vendéglátóipar dinamikus, versenyképes és folyamatosan változó, így az innováció, az alkalmazkodóképesség és a minőségi szolgáltatások nyújtása kulcsfontosságú a sikerhez. Ilyen vendéglátó egység az olasz kultúrát és gasztronómiát megcélzó Bellozzo étterem is. Gyorsétteremként működik, látványkonyhával együtt. A dolgozók összhangban dolgoznak, egyforma ruhában. Minden étel egy bizonyos meghatározott sztenderd recept alapján készül. Záródolgozatom témaköre a vendéglátó egységek működésének, felépítésének, munkastruktúrájának a bemutatása a Bellozzo éttermeken keresztül. Azért emellé esett a választásom, mivel a szakmai gyakorlatomat is a cégnél töltöttem le, valamint már egy jó ideje itt dolgozom. Dolgozatomban bemutatom, hogy is épül fel egy vendéglátó egység, milyen a munkakultúra és a struktúra kialakítása. Kitérek arra, hogy is néz ki a franchise rendszer, és milyen elvárásokat támaszt egy vendéglátó egység a dolgozóival szemben. Ezeket a témákat dolgoztam ki, valamint a Bellozzo Westenden belüli egységén keresztül konkrét példákkal igazolom őket.</p><br><p></p>
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Konzulens(ek)
Mű típusa: | projektmunka |
---|---|
Kulcsszavak: | Bellozzo, franchise, munkaerő-struktúra, munkakultúra, vendéglátás, vendéglátóipar |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:28 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:28 |
Actions (login required)
Tétel nézet |