Bellozzo éttermek működése

Réffi Anna Dalma (2023) Bellozzo éttermek működése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of ZáródolgozatBellozzo..pdf] PDF
ZáródolgozatBellozzo..pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (900kB)
[thumbnail of Réffi Anna Dalma Projektmunka_ért.pdf] PDF
Réffi Anna Dalma Projektmunka_ért.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (138kB)

Absztrakt (kivonat)

A vendéglátó egységek a vendégek ételekkel, italokkal ésszállással való ellátását biztosítják. Ezek a vállalkozások a turizmus és azélelmiszeripar ágazatához tartoznak, és számos formában léteznek, mint példáuléttermek, kávézók, bárok, szállodák, panziók és hostelok. A vendéglátó egységekszerepe a vendégek kiszolgálása, elégedettségük biztosítása és a bevételnövelése. A működési folyamatok magukba foglalják a marketinget, az élelmiszer-és italbeszerzést, az ételek és italok elkészítését, a szállás biztosítását, avendégfogadást és -kiszolgálást, a pénzügyi tervezést és a személyzetimenedzsmentet. A sikeres vendéglátó egységek megfelelő szolgáltatásokat,minőségi ételeket és italokat, vonzó környezetet és kiváló személyzetetbiztosítanak a vendégek számára. A vendéglátóipar dinamikus, versenyképes ésfolyamatosan változó, így az innováció, az alkalmazkodóképesség és a minőségiszolgáltatások nyújtása kulcsfontosságú a sikerhez. Ilyen vendéglátó egység azolasz kultúrát és gasztronómiát megcélzó Bellozzo étterem is. Gyorsétteremkéntműködik, látványkonyhával együtt. A dolgozók összhangban dolgoznak, egyformaruhában. Minden étel egy bizonyos meghatározott sztenderd recept alapjánkészül. Záródolgozatom témaköre a vendéglátó egységek működésének,felépítésének, munkastruktúrájának a bemutatása a Bellozzo éttermekenkeresztül. Azért emellé esett a választásom, mivel a szakmai gyakorlatomat is acégnél töltöttem le, valamint már egy jó ideje itt dolgozom. Dolgozatombanbemutatom, hogy is épül fel egy vendéglátó egység, milyen a munkakultúra és astruktúra kialakítása. Kitérek arra, hogy is néz ki a franchise rendszer, ésmilyen elvárásokat támaszt egy vendéglátó egység a dolgozóival szemben. Ezeketa témákat dolgoztam ki, valamint a Bellozzo Westenden belüli egységén keresztülkonkrét példákkal igazolom őket.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: Bellozzo, franchise, munkaerő-struktúra, munkakultúra, vendéglátás, vendéglátóipar
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:28
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:28

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet