Réffi Anna Dalma (2023) Bellozzo éttermek működése. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)
PDF
ZáródolgozatBellozzo..pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (900kB) |
|
PDF
Réffi Anna Dalma Projektmunka_ért.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (138kB) |
Absztrakt (kivonat)
A vendéglátó egységek a vendégek ételekkel, italokkal ésszállással való ellátását biztosítják. Ezek a vállalkozások a turizmus és azélelmiszeripar ágazatához tartoznak, és számos formában léteznek, mint példáuléttermek, kávézók, bárok, szállodák, panziók és hostelok. A vendéglátó egységekszerepe a vendégek kiszolgálása, elégedettségük biztosítása és a bevételnövelése. A működési folyamatok magukba foglalják a marketinget, az élelmiszer-és italbeszerzést, az ételek és italok elkészítését, a szállás biztosítását, avendégfogadást és -kiszolgálást, a pénzügyi tervezést és a személyzetimenedzsmentet. A sikeres vendéglátó egységek megfelelő szolgáltatásokat,minőségi ételeket és italokat, vonzó környezetet és kiváló személyzetetbiztosítanak a vendégek számára. A vendéglátóipar dinamikus, versenyképes ésfolyamatosan változó, így az innováció, az alkalmazkodóképesség és a minőségiszolgáltatások nyújtása kulcsfontosságú a sikerhez. Ilyen vendéglátó egység azolasz kultúrát és gasztronómiát megcélzó Bellozzo étterem is. Gyorsétteremkéntműködik, látványkonyhával együtt. A dolgozók összhangban dolgoznak, egyformaruhában. Minden étel egy bizonyos meghatározott sztenderd recept alapjánkészül. Záródolgozatom témaköre a vendéglátó egységek működésének,felépítésének, munkastruktúrájának a bemutatása a Bellozzo éttermekenkeresztül. Azért emellé esett a választásom, mivel a szakmai gyakorlatomat is acégnél töltöttem le, valamint már egy jó ideje itt dolgozom. Dolgozatombanbemutatom, hogy is épül fel egy vendéglátó egység, milyen a munkakultúra és astruktúra kialakítása. Kitérek arra, hogy is néz ki a franchise rendszer, ésmilyen elvárásokat támaszt egy vendéglátó egység a dolgozóival szemben. Ezeketa témákat dolgoztam ki, valamint a Bellozzo Westenden belüli egységén keresztülkonkrét példákkal igazolom őket.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | projektmunka |
---|---|
Kulcsszavak: | Bellozzo, franchise, munkaerő-struktúra, munkakultúra, vendéglátás, vendéglátóipar |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:28 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:28 |
Actions (login required)
Tétel nézet |