A Henkel logisztikai információs rendszere

Pálhegyi Ármin (2023) A Henkel logisztikai információs rendszere. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of A Henkel logisztikai informacios rendszere.pdf] PDF
A Henkel logisztikai informacios rendszere.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of BA KM FOSZK bírálati PálhegyiÁ.pdf] PDF
BA KM FOSZK bírálati PálhegyiÁ.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (192kB)

Absztrakt (kivonat)

Ez alatt a közel egy év alatt rengeteg hasznos tapasztalatot, ismeretet és belátást szerezhettem arról, hogy egy vállalat hogyan rendszerezi a raktárát, hogyan működnek bizonyos mutatószámok, továbbá hogyan kezelnek a vezetők egy olyan helyzetet amikor a vállalat valamilyen szállítási vagy logisztikai problémákba ütközik.Lényegében tehát a projektmunkám felölei a vállalat azon tevékenységének részét, amikor arról van szó, hogy hogyan működik a vállalat logisztikai része és milyen kimutatásokat és milyen tényezőket vesznek figyelembe egy termék szállításakor vagy gyártásakor.Továbbá még azt is láthattam, hogy milyen tényezőket vesznek figyelembe, amikor egy termék leszállításának sikerességét figyelik. Ilyenkor felmerült a kérdés, hogy hogyan lehetne jobbá tenni, pontosítani és felgyorsítani a folyamatokat.Belátást kaphattam még arról, hogy milyen technikákat alkalmaznak arra, hogy a termék minél költséghatékonyabban legyen legyártva, illetve, hogy mennyire fontos szerepet játszik, mind az eladó, mind a vevő szemszögéből, amikor a termék élettartalmáról van szó. Megérthettem, hogy mennyire fontos a termék élettartalma, hiszen ez is egy döntő szerepet játszik, hogy egy termék sikeres lesz vagy kudarcba fullad. Egy jó szerződés egy megelégedett ügyfélhez vezethet, aminek a gyümölcse egy hosszútávú és jövedelmező kapcsolat. Azonban egy alul vizsgált, vagy vállalat számára nem kedvező szerződés pedig hatalmas veszteségekhez vezethet.Lényegében egy átfogó és összefoglaló képet kaphattam arról, hogy hogyan működik egy vállalatnak a logisztikai vállalatirányitási információs rendszere és erről egy kicsit már többet tudok, mint tanulmányaim előtt.De mindezek a gyakorlati tapasztalatok mellett egy nagyon fontos és hasznos ismeretet kaphattam arról, hogy milyen dolgozni egy multinacionális vállalatnál, és mind amellett, hogy egy átfogó képet kaphattam a logisztika és az ellátásláncról az egyetemi órákon ülve, a másik oldalról zsebemben tudhatok egy olyan tapasztalatot, amit soha nem lehet az iskolapadok mögül megszerezni, ez pedig amikor ott vagyok élesben és tényleg azt végzem, abban tevékenykedem, amiről elméletiszinten tanulhattam.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

kereskedelem és marketing

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: áruszállítás, ellátási lánc - ellátó hálózat, információs rendszer, logisztikai rendszer, termelési-logisztikai rendszerek
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:28
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:28

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet