Kutasi Máté Ádám (2023) A gin történelme, készítése és hasznosítása a vendéglátásban, illetve a rendezvények világában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat-Kutasi Máté Ádám.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Kutasi Máté Ádám_O4I7OF_BA_bírálati lap_belső_Csulak Gergely.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (291kB) |
|
PDF
Szakdolgozat értékelő Kutasi Máté Ádám.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (91kB) |
Absztrakt (kivonat)
A szakdolgozatom témája a gin, annak története, készítése, valamint hasznosítása a vendéglátás, illetve a rendezvények világában. Bemutatom a párlat hosszas történetét korszakokra bontva, a kezdetetektől egészen napjainkig, minden olyan jelentős fordulópontot érintve amely hatást gyakorolt a ginre bármely formában, legyen szó időszakos trendekről vagy tartós változásról. A párlat készítését lépésről lépésre, ábrák segítségével mutatom be, az alappárlattól egészen a kész termékig. Ezen felül kitérek a hazai ginek helyzetére, bemutatva a legjelentősebb piaci szereplőket hazánkban. Kutatásom során interjúk segítségével megvizsgáltam a gin bárok, valamint a ginkóstolók helyzetét.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | gin, italtörténet, rendezvények, vendéglátás, vendéglátóipar |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:27 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:27 |
Actions (login required)
Tétel nézet |