A sikeres üzleti tárgyalás és kommunikáció szerepe a szolnoki székhelyű Tóth Autó gépjárműkereskedelmi vállalkozás értékesítési stratégiájában

Galó Áron Ferenc (2023) A sikeres üzleti tárgyalás és kommunikáció szerepe a szolnoki székhelyű Tóth Autó gépjárműkereskedelmi vállalkozás értékesítési stratégiájában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of GalóÁron_szakdolgozat_final.pdf] PDF
GalóÁron_szakdolgozat_final.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (766kB)
[thumbnail of BA KM FOSZK bírálati lap_Galo_Aron.pdf] PDF
BA KM FOSZK bírálati lap_Galo_Aron.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (239kB)

Absztrakt (kivonat)

Az autóipar és az autókereskedelem számomra többszörösen is kedves téma. Nemcsakazért, mert már kisfiúként kívülről fújtam az autómárkákat és több szekrényt megtöltöttek ajátékautóim, hanem azért is, mert a családomban többen is ebben a szektorban találták megélethivatásukat. Ki autószerelő-mesterként, ki autókereskedőként, ki pedig autóiparimérnökként. Nem elképzelhetetlen számomra, hogy én is a nyomdokaikba lépek.Rendkívül érdekesnek tartom azokat a vállalkozásokat, amelyek komoly kihívásokkalszemben is megtalálják a piaci réseket és megtalálják a kiskapukat a sikeres működés felé.Szolnoki születésűként fontosnak tartom, hogy egy olyan cégen keresztül mutassak be egylehetséges sikeres működési modellt, amely Kelet-Magyarország egyik legdinamikusabbanfejlődő autókereskedelmi vállalkozása, benne hazánk legjobban működő vidéki Hondaszalonjával. Édesapám több, mint 20 éve dolgozik ebben a kereskedelmi-szolgáltató cégben,amelynek felfutása folyamatos, és amely az elmúlt évek rendkívüli eseményeihez - gazdaságiválság, világjárvány, szomszédos háború – alkalmazkodva, arra folyamatosan reagálva keresia túlélés kulcsát, az üzleti szempontból eredményes működést.Az autóiparban folyamatos változásban van, a közeljövő jelentős kihívások elé állítja aszektort, amelynek középpontjában az elektromos és önvezető autók előtörése, valamint adigitalizáció áll majd a középpontban.Ez az időszak kihívás és lehetőség is lehet egyben a vállalatok számára, ugyanis a vállalatokarra törekednek, hogy megteremtsék a fenntartható működést és versenyképességük növelésemellett minél nagyobb nyereségre tegyenek szert.Projektmunkám célja az Alföld szívében, Szolnokon működő Honda Tóth vállalkozásrészletes bemutatása, üzleti tárgyalásának és kommunikációjának felfedése. Egy olyanszámomra inspiráló innovatív üzleti hozzáállás, mint „jó gyakorlat” bemutatása, amely astratégiai – sokszor kockázatos – döntések gyors meghozatalával képes volt eredményesentovább működni egy különösen változatos és nem kis kihívásokkal körülölelt gazdasági éstársadalmi környezetben.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

kereskedelem és marketing

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: autóértékesítés, autókereskedelem, Jász-Nagykun-Szolnok megye, magyar autópiac, Szolnok
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:27
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:27

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet