A vendéglátás fő folyamatai és azok bemutatása egy önkiszolgáló étterem, a Dunakeszi BurgerKing étterem példáján keresztül

Szentesi Marcell (2023) A vendéglátás fő folyamatai és azok bemutatása egy önkiszolgáló étterem, a Dunakeszi BurgerKing étterem példáján keresztül. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Szakdolgozat - Szentesi Marcell.pdf] PDF
Szakdolgozat - Szentesi Marcell.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (805kB)
[thumbnail of Szentesi Marcell bírálat.pdf] PDF
Szentesi Marcell bírálat.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (193kB)

Absztrakt (kivonat)

<p dir="ltr" style="text-align: left;"></p><p>A gyorskiszolgáló éttermek egy olyan részét képezik a vendéglátásnak, melyek ugyan nem rendelkeznek tradicionális felszolgálással, vagy étel-, italkülönlegességekkel, de alapjaiban mégsem különböznek sokkal egy hagyományos étteremtől. Folyamatosan képesek nagy forgalmat generálni és fenn is tartani azt. Azon éttermek, melyek egy franchise részét képezik, garantált minőséget nyújtanak országszerte, köszönhetően a sztenderdjeiknek. Jól és alaposan kidolgozott üzleti tervvel, háttérrel és marketingtevékenységgel rendelkeznek, melynek hatására a nagyobb üzletláncok neve és logója beleépült a köztudatba, és világhírű szintre emelte azokat. Folyamatos versenyben állnak egymással, hiszen gyakran megtalálhatóak különböző gyorséttermi üzletláncok egymás környezetében, ezzel biztosítva a tartós piaci versenyt. Jó és stabil munkahelyként szolgálnak, köszönhetően az országtól, valamint politikától való relatív függetlenségüknek. Sikerességük jele, hogy étteremhálózataik katalógusa folyamatosan bővül, évente akár 2-3 új étteremmel gazdagítják köreiket. Munkám során alátámasztottam ezen rendszerek működési hatékonyságát és bizonyítottam versenyképességüket a hagyományos éttermekkel szemben, a Dunakeszi Burger King étterem példáján keresztül.&nbsp;</p><br><p></p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Balog-Siposné Szöcze Anikó
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: árubeszerzés, áruforgalom, étterem, vendéglátás, vendéglátóipar
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:26
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:26

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet