"Ha nagy leszek szakács leszek", avagy ki és miért választja a vendéglátást és a szakács szakmát a XXI. században, a szakoktatás tükrében

Keresztessy Zoltán (2023) "Ha nagy leszek szakács leszek", avagy ki és miért választja a vendéglátást és a szakács szakmát a XXI. században, a szakoktatás tükrében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdoga 0503.pdf] PDF
Szakdoga 0503.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Keresztessy Zoltán_QAWG9C_BA bírálati lap_belső_Csulak Gergely.pdf] PDF
Keresztessy Zoltán_QAWG9C_BA bírálati lap_belső_Csulak Gergely.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (292kB)
[thumbnail of Keresztessy Zoltán-külső.pdf] PDF
Keresztessy Zoltán-külső.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (271kB)

Absztrakt (kivonat)

<p dir="ltr" style="text-align: left;"></p><p>Dolgozatomban a vendéglátás és konyhaművészet XX-XXI. században történő változására és annak okaira próbálok rámutatni, a pályaválasztás korába lépő tanulók életkori sajátosságait figyelembe vett pályaorientációs és motivációs lehetőségeket kutatva. Célom még a pályaválasztási nehézségeket és azokat befolyásoló tényezők körüljárása. A szakképzés változásának &nbsp;hatása szakoktatói szemmel. A középiskolai szakképzős, technikumos és esti tagozatos tanulók között történő primer kutatási módszerrel keresek válaszokat a kérdéseimre amelyek a következők. KI és miért választotta ezt a szakmát? Szabadidejében foglalkozik e szakmai dolgokkal? Szokott e szakmai média tartalmakat nézni és ha igen milyeneket? Mennyire motiválja a szakmai gyakorlati oktatás? Mennyire motiválja szakmailag az iskolai oktatás? Hogyan értékeli az eddigi szakmai oktatást? Milyen rossz vagy jó tapasztalatokat tud felsorolni eddigi tanulmányai során? Ezekre a kérdésekre adott válaszokkal és saját szakoktatói tapasztalatommal elemzem a szakoktatás változásainak hatását és próbálok rámutatni hibáira és azokra a lehetőségekre amelyek hatásosak lehetnek a megfelelő szakmai motivációhoz. </p><br><p></p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Pedagógia Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Üzleti szakoktató

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Csulak Gergely
Belső
Mesteroktató; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: 21. század, motiváció, szakácsművészet, szakképzés, szakoktatás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:26
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:26

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet