Keresztessy Zoltán (2023) "Ha nagy leszek szakács leszek", avagy ki és miért választja a vendéglátást és a szakács szakmát a XXI. században, a szakoktatás tükrében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdoga 0503.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (1MB) |
|
PDF
Keresztessy Zoltán_QAWG9C_BA bírálati lap_belső_Csulak Gergely.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (292kB) |
|
PDF
Keresztessy Zoltán-külső.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (271kB) |
Absztrakt (kivonat)
<p dir="ltr" style="text-align: left;"></p><p>Dolgozatomban a vendéglátás és konyhaművészet XX-XXI. században történő változására és annak okaira próbálok rámutatni, a pályaválasztás korába lépő tanulók életkori sajátosságait figyelembe vett pályaorientációs és motivációs lehetőségeket kutatva. Célom még a pályaválasztási nehézségeket és azokat befolyásoló tényezők körüljárása. A szakképzés változásának hatása szakoktatói szemmel. A középiskolai szakképzős, technikumos és esti tagozatos tanulók között történő primer kutatási módszerrel keresek válaszokat a kérdéseimre amelyek a következők. KI és miért választotta ezt a szakmát? Szabadidejében foglalkozik e szakmai dolgokkal? Szokott e szakmai média tartalmakat nézni és ha igen milyeneket? Mennyire motiválja a szakmai gyakorlati oktatás? Mennyire motiválja szakmailag az iskolai oktatás? Hogyan értékeli az eddigi szakmai oktatást? Milyen rossz vagy jó tapasztalatokat tud felsorolni eddigi tanulmányai során? Ezekre a kérdésekre adott válaszokkal és saját szakoktatói tapasztalatommal elemzem a szakoktatás változásainak hatását és próbálok rámutatni hibáira és azokra a lehetőségekre amelyek hatásosak lehetnek a megfelelő szakmai motivációhoz. </p><br><p></p>
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Pedagógia Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Konzulens(ek)
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | 21. század, motiváció, szakácsművészet, szakképzés, szakoktatás |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:26 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:26 |
Actions (login required)
Tétel nézet |