"Ha nagy leszek szakács leszek", avagy ki és miért választja a vendéglátást és a szakács szakmát a XXI. században, a szakoktatás tükrében

Keresztessy Zoltán (2023) "Ha nagy leszek szakács leszek", avagy ki és miért választja a vendéglátást és a szakács szakmát a XXI. században, a szakoktatás tükrében. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdoga 0503.pdf] PDF
Szakdoga 0503.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of Keresztessy Zoltán_QAWG9C_BA bírálati lap_belső_Csulak Gergely.pdf] PDF
Keresztessy Zoltán_QAWG9C_BA bírálati lap_belső_Csulak Gergely.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (292kB)
[thumbnail of Keresztessy Zoltán-külső.pdf] PDF
Keresztessy Zoltán-külső.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (271kB)

Absztrakt (kivonat)

Dolgozatomban a vendéglátás és konyhaművészet XX-XXI.században történő változására és annak okaira próbálok rámutatni, a pályaválasztáskorába lépő tanulók életkori sajátosságait figyelembe vett pályaorientációs ésmotivációs lehetőségeket kutatva. Célom még a pályaválasztási nehézségeket ésazokat befolyásoló tényezők körüljárása. A szakképzés változásának hatása szakoktatói szemmel. A középiskolaiszakképzős, technikumos és esti tagozatos tanulók között történő primer kutatásimódszerrel keresek válaszokat a kérdéseimre amelyek a következők. KI és miértválasztotta ezt a szakmát? Szabadidejében foglalkozik e szakmai dolgokkal? Szokotte szakmai média tartalmakat nézni és ha igen milyeneket? Mennyire motiválja aszakmai gyakorlati oktatás? Mennyire motiválja szakmailag az iskolai oktatás? Hogyanértékeli az eddigi szakmai oktatást? Milyen rossz vagy jó tapasztalatokat tudfelsorolni eddigi tanulmányai során? Ezekre a kérdésekre adott válaszokkal éssaját szakoktatói tapasztalatommal elemzem a szakoktatás változásainak hatásátés próbálok rámutatni hibáira és azokra a lehetőségekre amelyek hatásosaklehetnek a megfelelő szakmai motivációhoz.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Pedagógia Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Üzleti szakoktató

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: 21. század, motiváció, szakácsművészet, szakképzés, szakoktatás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:26
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:26

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet