Dóka Dorina Petra (2023) Ételintolerancia, ételallergia és napjaink divatétrendjei a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat - Dóka Dorina Petra.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
|
PDF
Dóka Dorina_Szakdolgozat értékelő lap_külső_2023 06 Szegedyné Fricz Ágnes.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (65kB) |
|
PDF
Dóka Dorina BA bírálati lap_kn.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (200kB) |
Absztrakt (kivonat)
<p>Szakdolgozatom fő témája a speciális étrendet igénylők fogyasztási szokásainak alakulása, melynek aktualitását az is kellően tükrözi, hogy egyre többen választanak valamilyen speciális étrendet egészségügyi okokból kifolyólag vagy szimplán csak divatból. </p> A fogyasztási szokásaink mindig is nagy hatással voltak az éttermi kínálatra és a szolgáltatásokra. Napjainkban megfigyelhető a jelentős mértékben növekvő glutén- és laktózérzékenység, illetve további ételérzékenységek. Ezek mellett a vegetáriánus és vegán életmód és ezeknek még több változatai is külön étrendet igényel. Egészségügyi szempontokat tekintve például a cukorbetegek, inzulinrezisztenciával küzdők is komoly odafigyelést igénylő diétát kell, hogy tartsanak. Így van, aki a komoly tünetek miatt, van, aki csak divatból követi ezekhez az ételérzékenységekhez készített étrendet.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Konzulens(ek)
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | egészséges táplálkozás, ételallergia, ételintolerancia, vendéglátás, vendéglátóegységek |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:26 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:26 |
Actions (login required)
Tétel nézet |