Tokaj Disznókő Szőlőbirtok bemutatása, borainak felhasználása a vendéglátásban

Deák Levente István (2023) Tokaj Disznókő Szőlőbirtok bemutatása, borainak felhasználása a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of SZAKDOLGOZAT VÉGLEGES.pdf] PDF
SZAKDOLGOZAT VÉGLEGES.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (1MB)
[thumbnail of LB. 2023-06.04.    DEÁK LEVENTE BÍRÁLATA.pdf] PDF
LB. 2023-06.04. DEÁK LEVENTE BÍRÁLATA.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (498kB)
[thumbnail of Szakdolgozat értékelő lap_külső_2022_Deák.pdf] PDF
Szakdolgozat értékelő lap_külső_2022_Deák.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (49kB)

Absztrakt (kivonat)

A dolgozatom fő témája Tokaj Disznőkő Szőlőbirtok részletesbemutatása és a borainak a felhasználása a vendéglátásban. A kutatás célja,hogy bemutassam miben változott a tokaji borkultúra továbbá, hogy milyenételekhez, milyen tokaji bort célszerű fogyasztani és kik jelentik a DisznókőSzőlőbirtok célközönségét. A dolgozatban ismertetésre kerül Tokaj-Hegyalja és a tokajiborok gasztronómiában való szerepe. Akutatásom eredményességéhez kérdőívet alkalmaztam a bor vásárlási ésfogyasztási szokásokról. Interjúkat készítettem a Disznókő Szőlőbirtok főborászávalMészáros Lászlóval és a Sárga Borház étteremvezetőjével Zarándy Vilmosal.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: bor, Borkóstolás, Disznókő Szőlőbirtok, Sárga Borház, Tokaj-Hegyalja, vendéglátás
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:25
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:25

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet