Elektronikus partnerkapcsolatok a logisztikában – betekintés egy luxus divatmárka logisztikai folyamataiba

Sas Fanni Sára (2023) Elektronikus partnerkapcsolatok a logisztikában – betekintés egy luxus divatmárka logisztikai folyamataiba. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar. (Kéziratban)

[thumbnail of Sas_Fanni_Sára_projektmunka_2023_05_09.pdf] PDF
Sas_Fanni_Sára_projektmunka_2023_05_09.pdf
Hozzáférés joga: Csak az archívum karbantartója nyithatja meg (titkosított dolgozat - engedéllyel) until 2028. Április 19..

Download (2MB)
[thumbnail of Titkosítási kérelem_Sas Fanni Sára.pdf] PDF
Titkosítási kérelem_Sas Fanni Sára.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (271kB)
[thumbnail of BA KM FOSZK bírálati SassFS.pdf] PDF
BA KM FOSZK bírálati SassFS.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (236kB)

Absztrakt (kivonat)

Pojektmunkámat a Nanushka International ZártkörűRészvénytársaságról írtam. Itt végeztem a szakmai gyakorlatomat, mint logisztikusgyakornok. A Nanushka egy luxus divatipari márka, melyet egy magyardivattervező alapított 2006-ban. Számos külföldi ország piacán jelen vannaktermékeikkel, és egyre növekszik az érdeklődés a márka iránt, mivel akezdetektől fogva a fenntarthatóság jegyében készítenek szebbnél szebbruhadarabokat, illetve kiegészítőket. Munkám során több folyamatba, rendszerbe is betekintéstnyertem, amellyel bővíteni tudtam az egyetemen szerzett tudásomat.Elsősorban az első eladás jogszabályával, vagyis az FSR (FirstSale Rule) alkalmazásával küldött tételek vámolásához szükséges dokumentumok készítésévelfoglalkoztam. Ezt az eljárást azon szállításoknál alkalmazza a cég, amely azAmerikai Egyesült Államokban történik. Az itt fennálló nagykereskedelmipartnerektől beérkező igények alapján készítik el a fullfilmentes munkatársak aszámlákat, amelyeket alapul veszek a tranzakciós érték-nyilatkozat (TransactionValue Declaration, röviden TVD) készítése során. Munkámat segítette egy onlinevállalatirányítási rendszer is, melyet a cég 2016-os új üzleti modellénekbevezetése során kezdett el használni. Egyéb vámmal kapcsolatos feladatokban segítettem a nemzetközilogisztikai koordinátort, melynek során a szállítmányozó cégtől kapott adatokbólkészítettem nyilatkozatot és megbízást egy cég által alkalmazott bróker cégnek,így elősegítve a tételek szabad forgalomba bocsátását.

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Kereskedelem Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

kereskedelem és marketing

Mű típusa: projektmunka
Kulcsszavak: Amerikai Egyesült Államok, ÁFA, divatipar, logisztika, Nanushka International Zrt., vámeljárások
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:25
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:25

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet