Hegedüs Klaudia Tünde (2023) Specialty kávé a hazai kávékultúrában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat_Hegedüs Klaudia.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (582kB) |
|
PDF
HEGEDÜS.értékelőlap.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (117kB) |
|
PDF
HegedüsKlaudiaTünde2023.Bírálat.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (491kB) |
Absztrakt (kivonat)
<p dir="ltr" style="text-align: left;"></p><p>Dolgozatom a kávé kultúrájának fejlődését mutatja be egészen a felfedezésétől, a később Európa-szerte elterjedő fényűző kávéházakon át, majd a 19. században kezdődött mindennapi termékké válása után napjaink legújabb kávétrendjeinek kialakulásáig. </p><p>Kutatásom fókuszában a specialty kávé magyarországi ismertségének és megítélésének felmérése állt. </p><p>Ennek érdekében online kérdőív és szakértői interjú módszereit alkalmaztam. A kérdőív segítségével megvizsgáltam a magyar kávéfogyasztók általános szokásait, igényeit, és a specialty kávéról alkotott véleményüket. Az interjúk során pedig a szakmabeli interjúalanyaim észrevételeit volt lehetőségem elemezni a kérdőívben kapott eredményekkel összevetve.</p><p>A primer és szekunder kutatások elemzése és a kutatási kérdéseim megválaszolása után néhány javaslatot fogalmaztam meg, melyekkel lehetőséget látok specialty kávék nagyobb célközönséghez való eljutására.</p><br><p></p>
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Konzulens(ek)
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | barista, kávé, kávéház, kávékultúra, specialty |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:24 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:24 |
Actions (login required)
Tétel nézet |