Hegedüs Klaudia Tünde (2023) Specialty kávé a hazai kávékultúrában. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat_Hegedüs Klaudia.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (582kB) |
|
PDF
HEGEDÜS.értékelőlap.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (117kB) |
|
PDF
HegedüsKlaudiaTünde2023.Bírálat.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (491kB) |
Absztrakt (kivonat)
Dolgozatom a kávé kultúrájának fejlődését mutatja be egészen a felfedezésétől, a később Európa-szerte elterjedő fényűző kávéházakon át, majd a 19. században kezdődött mindennapi termékké válása után napjaink legújabb kávétrendjeinek kialakulásáig.Kutatásom fókuszában a specialty kávé magyarországi ismertségének és megítélésének felmérése állt.Ennek érdekében online kérdőív és szakértői interjú módszereit alkalmaztam. A kérdőív segítségével megvizsgáltam a magyar kávéfogyasztók általános szokásait, igényeit, és a specialty kávéról alkotott véleményüket. Az interjúk során pedig a szakmabeli interjúalanyaim észrevételeit volt lehetőségem elemezni a kérdőívben kapott eredményekkel összevetve.A primer és szekunder kutatások elemzése és a kutatási kérdéseim megválaszolása után néhány javaslatot fogalmaztam meg, melyekkel lehetőséget látok specialty kávék nagyobb célközönséghez való eljutására.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | barista, kávé, kávéház, kávékultúra, specialty |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:24 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:24 |
Actions (login required)
Tétel nézet |