Nagy Helga (2023) Helyi termelők és az éttermek együttműködési lehetőségei. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat_Nagy Helga_05.06.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (916kB) |
|
PDF
Nagy Helga k.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (117kB) |
|
PDF
BSc(BA) - Nagy Helga - bírálati lap.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (208kB) |
Absztrakt (kivonat)
<p dir="ltr" style="text-align:left;"></p><p>Fogyasztói társadalmunk egyre elkeserítőbb helyzetben van. Jellemezhetnénk úgy is, hogy a „túl” -ok embere: túlfogyasztás, túltenyésztés, túltermesztés, túltermelés. Folyton rohanó világunkban egyre kevésbé érezzük az étkezés minőségének fontosságát. Megvásárolva így a mesterséges, adalékanyagokkal teli, ipari élelmiszert. A fő cél, hogy minél gyorsabban és minél egyszerűbben juthassunk hozzá az ételhez. Elfelejtettünk lelassítani és figyelni arra, amivel testünk „tápláljuk”. Magyarország évek óta élen jár az egészégtelen étkezésen alapuló felmérésekben, valamint gyors éttermi ételek fogyasztásában.A farm to table koncepció remek példa a fenntartható vendéglátásra. Célom felnyitni az olvasó közönség szemét arra, hogy a helyi termelőktől való vásárlás, minőségibb étkezéshez vezet, valamint sokkal egészségesebb és rengeteg pozitív kivetülése van.</p><br><p></p>
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Konzulens(ek)
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | élelmiszerpazarlás, farm to table, fenntartható vendéglátás, fenntarthatóság, helyi termelő, helyi termék, slow food, zöld étterem |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:23 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:23 |
Actions (login required)
Tétel nézet |