Helyi termelők és az éttermek együttműködési lehetőségei

Nagy Helga (2023) Helyi termelők és az éttermek együttműködési lehetőségei. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Nagy Helga_05.06.pdf] PDF
Szakdolgozat_Nagy Helga_05.06.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (916kB)
[thumbnail of Nagy Helga k.pdf] PDF
Nagy Helga k.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (117kB)
[thumbnail of BSc(BA) - Nagy Helga - bírálati lap.pdf] PDF
BSc(BA) - Nagy Helga - bírálati lap.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (208kB)

Absztrakt (kivonat)

<p dir="ltr" style="text-align:left;"></p><p>Fogyasztói társadalmunk egyre elkeserítőbb helyzetben van. Jellemezhetnénk úgy is, hogy a „túl” -ok embere: túlfogyasztás, túltenyésztés, túltermesztés, túltermelés. Folyton rohanó világunkban egyre kevésbé érezzük az étkezés minőségének fontosságát. Megvásárolva így a mesterséges, adalékanyagokkal teli, ipari élelmiszert. A fő cél, hogy minél gyorsabban és minél egyszerűbben juthassunk hozzá az ételhez. Elfelejtettünk lelassítani és figyelni arra, amivel testünk „tápláljuk”. Magyarország évek óta élen jár az egészégtelen étkezésen alapuló felmérésekben, valamint gyors éttermi ételek fogyasztásában.A farm to table koncepció remek példa a fenntartható vendéglátásra.&nbsp; Célom felnyitni az olvasó közönség szemét arra, hogy a helyi termelőktől való vásárlás, minőségibb étkezéshez vezet, valamint sokkal egészségesebb és rengeteg pozitív kivetülése van.</p><br><p></p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Hidvégi Hedvig
Belső
Mestertanár; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: élelmiszerpazarlás, farm to table, fenntartható vendéglátás, fenntarthatóság, helyi termelő, helyi termék, slow food, zöld étterem
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:23
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:23

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet