Nagy Helga (2023) Helyi termelők és az éttermek együttműködési lehetőségei. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat_Nagy Helga_05.06.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (916kB) |
|
PDF
Nagy Helga k.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (117kB) |
|
PDF
BSc(BA) - Nagy Helga - bírálati lap.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (208kB) |
Absztrakt (kivonat)
Fogyasztóitársadalmunk egyre elkeserítőbb helyzetben van. Jellemezhetnénk úgy is, hogy a„túl” -ok embere: túlfogyasztás, túltenyésztés, túltermesztés, túltermelés. Folytonrohanó világunkban egyre kevésbé érezzük az étkezés minőségének fontosságát. Megvásárolvaígy a mesterséges, adalékanyagokkal teli, ipari élelmiszert. A fő cél, hogyminél gyorsabban és minél egyszerűbben juthassunk hozzá az ételhez. Elfelejtettünklelassítani és figyelni arra, amivel testünk „tápláljuk”. Magyarország évek ótaélen jár az egészégtelen étkezésen alapuló felmérésekben, valamint gyorséttermi ételek fogyasztásában.A farm to table koncepció remek példa a fenntartható vendéglátásra. Célom felnyitni az olvasó közönség szemét arra, hogy a helyi termelőktől való vásárlás, minőségibb étkezéshez vezet, valamint sokkal egészségesebb és rengeteg pozitív kivetülése van.
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | élelmiszerpazarlás, farm to table, fenntartható vendéglátás, fenntarthatóság, helyi termelő, helyi termék, slow food, zöld étterem |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:23 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:23 |
Actions (login required)
Tétel nézet |