A kézműves sörök megjelenése a vendéglátásban

Gattyán Péter (2023) A kézműves sörök megjelenése a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.

[thumbnail of Szakdolgozat_Eredetiségivel.pdf] PDF
Szakdolgozat_Eredetiségivel.pdf
Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg

Download (2MB)
[thumbnail of gattyán értékelőlap.pdf] PDF
gattyán értékelőlap.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (119kB)
[thumbnail of GattyánPéter2023.06.Bírálat.pdf] PDF
GattyánPéter2023.06.Bírálat.pdf
Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat)

Download (679kB)

Absztrakt (kivonat)

<p dir="ltr" style="text-align: left;">Szakdolgozatom témája a kézműves sörök megjelenése a vendéglátásban. Olyan témát szerettem volna választani, amely szorosan kapcsolódik a vendéglátáshoz és napjainkban is aktuális. A kézműves sörök manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ezért arra gondoltam, hogy felkutatom hogyan jutottunk el a ma is ismert és szeretettel fogyasztott termékekig és hogyan változtak a sörfőzési, valamint a fogyasztási szokások. Mindig is érdekelt a sörök története és utazásaim során is próbáltam ebben a témában elmélyülni. Választásomban inspirált az is, hogy lehetőségem volt Prágában a legrégebbi sörfőzdében ebédelni és helyi sörkülönlegességeket kóstolni (barna lager sört és világos lager sört). Meghatározó élmény volt az is, amikor az Egyesült Államokban az atlantai Sweetwater sörgyárat látogattam meg. Természetesen a hazai kézműves söröket is meg kell említenem, hiszen egyre több komoly sörfőzde nevét láthatjuk nemzetközi megmérettetéseken. Kedvenceim között szerepel a Monyo és Rizmajer, ezért úgy gondoltam miért ne mutathatnám be, hogy hogyan jelentek meg a kézműves sörök a vendéglátásban?<br></p>

Intézmény

Budapesti Gazdasági Egyetem

Kar

Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar

Tanszék

Vendéglátás Tanszék

Tudományterület/tudományág

NEM RÉSZLETEZETT

Szak

Turizmus-vendéglátás

Konzulens(ek)

Konzulens neve
Konzulens típusa
Beosztás, tudományos fokozat, intézmény
Email
Nagy Mihály
Belső
Mesteroktató; Vendéglátás Tanszék; KVIK

Mű típusa: diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT)
Kulcsszavak: kézműves sör, sör, söripar, vendéglátás, vendéglátóipar
SWORD Depositor: Archive User
Felhasználói azonosító szám (ID): Archive User
Rekord készítés dátuma: 2023. Aug. 03. 16:23
Utolsó módosítás: 2023. Aug. 03. 16:23

Actions (login required)

Tétel nézet Tétel nézet