Gattyán Péter (2023) A kézműves sörök megjelenése a vendéglátásban. Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar.
PDF
Szakdolgozat_Eredetiségivel.pdf Hozzáférés joga: Csak nyilvántartásba vett egyetemi IP címekről nyitható meg Download (2MB) |
|
PDF
gattyán értékelőlap.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (119kB) |
|
PDF
GattyánPéter2023.06.Bírálat.pdf Hozzáférés joga: Bizalmas dokumentum (bírálat) Download (679kB) |
Absztrakt (kivonat)
Szakdolgozatom témája a kézműves sörök megjelenése a vendéglátásban. Olyan témát szerettem volna választani, amely szorosan kapcsolódik a vendéglátáshoz és napjainkban is aktuális. A kézműves sörök manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, ezért arra gondoltam, hogy felkutatom hogyan jutottunk el a ma is ismert és szeretettel fogyasztott termékekig és hogyan változtak a sörfőzési, valamint a fogyasztási szokások. Mindig is érdekelt a sörök története és utazásaim során is próbáltam ebben a témában elmélyülni. Választásomban inspirált az is, hogy lehetőségem volt Prágában a legrégebbi sörfőzdében ebédelni és helyi sörkülönlegességeket kóstolni (barna lager sört és világos lager sört). Meghatározó élmény volt az is, amikor az Egyesült Államokban az atlantai Sweetwater sörgyárat látogattam meg. Természetesen a hazai kézműves söröket is meg kell említenem, hiszen egyre több komoly sörfőzde nevét láthatjuk nemzetközi megmérettetéseken. Kedvenceim között szerepel a Monyo és Rizmajer, ezért úgy gondoltam miért ne mutathatnám be, hogy hogyan jelentek meg a kézműves sörök a vendéglátásban?
Intézmény
Budapesti Gazdasági Egyetem
Kar
Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar
Tanszék
Vendéglátás Tanszék
Tudományterület/tudományág
NEM RÉSZLETEZETT
Szak
Mű típusa: | diplomadolgozat (NEM RÉSZLETEZETT) |
---|---|
Kulcsszavak: | kézműves sör, sör, söripar, vendéglátás, vendéglátóipar |
SWORD Depositor: | Archive User |
Felhasználói azonosító szám (ID): | Archive User |
Rekord készítés dátuma: | 2023. Aug. 03. 16:23 |
Utolsó módosítás: | 2023. Aug. 03. 16:23 |
Actions (login required)
Tétel nézet |